Heerlijk wegdromen op een bed van Hästens

Voor alles is een dag, dus ook voor slapen. Op 16 maart jl. vierden we wereldwijd ‘World Sleep Day’. Ik was de gelukkige om deze dag, namens wonenonline, te vieren bij Hästens tijdens het door hun georganiseerde Dream event.

Ik was dus al vroeg onderweg naar Leiderdorp, waar de flagshipstore van Hästens is gevestigd. Een locatie die ik maar al te goed ken, want regelmatig rij ik langs de mooie ronde etalage, waarin een Hästens bed wordt geshowd aan alle passerende auto’s van de A4.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens Flagshipstore leiderdorp

Ontbijt

Ik was iets te vroeg, waardoor ik de mogelijkheid had, om op mijn gemak de showroom te verkennen. Het gezelschap druppelde gezellig binnen en na een korte kennismaking, mochten we plaats nemen aan een prachtig gedekte tafel. Het heerlijke ontbijt werd ons aangeboden door Central Park By Ron Blaauw.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens ontbijttafel by Ron Blaauw

Welkomstwoord

Ik had haar al even persoonlijk kunnen spreken, de hartelijke Sanja Tegeltja, die namens Hästens ons een bijzonder warm welkom heette. Deze Zweedse Pr-dame gaf de aftrap aan dit event, door ons te vertellen over de rijke geschiedenis van het familiebedrijf Hästens. De oorsprong ligt in 1852. In eerste instantie was Hästens een fabrikant in paardenzadels, maar met het vervaardigen van bedden werden zij zeer succesvol en mochten ze zelfs aan de Zweedse koninklijke familie bedden leveren. De in blauwwit geblokte bedden zijn inmiddels wereldwijd een succes.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens Sanja Tegeltja

Relaxende workshop

Ontspannen slapen en inzicht in je dromen, dat was het doel van de workshop die droomexpert Lia Timmer (Xalia) ons gaf. Met als doel: vanuit ontspanning beter in en door te slapen en op een creatieve manier omgaan met je dromen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je persoonlijke situatie. Aan de hand van een presentatie legde zij ons uit welke gezondheidsproblemen gerelateerd zijn aan slechte slaapgewoontes. Voor sommige gasten aan tafel een echte eyeopener. Ik herkende de geschetste situaties wel, maar ik heb daar gelukkig geen last meer van.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens Lia Timmer

Oefening voor het slapen gaan

Na de basis informatie was het tijd om “in actie” te komen! Begeleid door Richard Bekkens (Store Manager) kreeg ik een prachtig bed toegewezen in de showroom. Hij vertroetelde me ook nog met een fantastisch kussen, waardoor ik er heerlijk ontspannen bij lag. Het klinkt misschien als een verkooppraatje, maar het bed gaf me direct een ontspannen gevoel. Alsof het me omarmde. Naast de nodige selfies, die ik mezelf gunde, genoot ik van alle aandacht om me heen.  Vanaf het moment dat iedereen comfortabel lag, begeleidde Lia ons in een ontspanningsoefening. Deze oefening helpt je sneller in slaap te komen en door te slapen. Het is een eenvoudige ademhalingsoefening, waardoor je je ontspant. Ik kan je zeggen dat sommige van ons haast echt in slaap vielen.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens

Slaapvragen

Omdat ik een beetje achteraf lag, mocht ik ook nog een ander bed proberen. Ik wilde dit natuurlijk zo bescheiden mogelijk doen, maar moest op aanraden meer naar het midden gaan liggen. Met lichte tegenzin werd ik even later verzocht weer plaats te nemen aan de prachtige ontbijttafel. Dit gevoel was snel weg, bij het zien van al het lekkere eten. Daarnaast waren wij nu aan het woord. Lia nodigde ons enthousiast uit om onze dromen en/of nachtmerries met elkaar te delen. Een heel spontaan en open gesprek volgde hierop. Vooral nachtmerries kwamen aan de orde en werden kort geanalyseerd. Aan een terugkerende nachtmerrie gaat vaak een traumatische ervaring vooraf. Door die gebeurtenis te verwerken, verdwijnen ook de nachtmerries.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens ontbijt

Tips om dromen te onthouden

De workshop werd afgesloten met een paar tips om onze dromen te onthouden:

  • Ga ontspannen slapen
  • Leg een schrijfblok en pen naast het bed
  • Blijf bij het ontwaken even in de slaaphouding liggen en herhaal in gedachten de droom
  • Schrijf de droom op
  • Begin daarna het dagritueel

Wanneer je direct opstaat vervaagt de droom en weet je niet meer wat je gedroomd hebt. Eerlijk is eerlijk, ik riep dat ik nooit droomde, maar ik ben de afgelopen dagen iets langer blijven liggen. Tot mijn grote verbazing beleefde ik ‘s nachts toch meer dan ik dacht.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens bed 1

Het duurste bed dat ik ooit gezien heb

Na het ontbijt en workshop mochten we nog alle bedden uitproberen. Eén bed was enorm populair: de Vividus! Dit bed is niet voor iedereen weggelegd en staat alleen bij de Rich and Famous thuis. Met een prijskaartje van boven de €100.000,00 is het natuurlijk wel de moeite waard om hem even uit te proberen. Tot ik besefte, dat ik bij dit bed mijn schoenen uit moest doen (ik had een gat in mijn sok). Kortom ik genoot van alle andere deelnemers die gretig plaats namen op dit fantastische bed.

Styling ID Blog Heerlijk wegdromen op een bed van Hastens vividus

Hästens

Wil je ook graag proefliggen en het Hästens gevoel ervaren? Neem dan hier contact op met Hästens Flagshipstore Leiderdorp. Een fantastisch en aardig team van specialisten zullen je op een comfortabele manier laten genieten van de prachtige bedden. Wil je ook een workshop volgen van droomexpert Lia Timmer, bezoek dan haar website.

Wil je het Hästens Platinum Limited Edition bed ontdekken? Klik dan hier.

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This