Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl

Vandaag was ik op bezoek bij Chris en Monique Elstrodt, beide zeer trouwe fans van de Rivièra Maison woonstijl. Samen (met een paar andere fans) beheren zij de Riviera Maison Buy, Sell and Trade Corner. Een besloten Facebookpagina met een grote groep volgers, die RM artikelen kopen en verkopen aan elkaar.

Per toeval werd ik eind 2016 aan deze groep toegevoegd. Ik was zeer gefascineerd door de enorme activiteit, die op deze FB groep plaatsvindt. Eind vorig jaar bezocht ik een, door fans omgetoverd, Rivièra Maison (RM) “kerst” huis. Het blog dat ik daarover schreef was het meest succesvolle van dat jaar! Aangestoken door dit enthousiasme, deed ik dit jaar een oproep op Facebook. Bij wie mag ik binnenkijken en de RM sfeer proeven?

Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl huiskamer kerstsfeer

Niet één maar twee fans

Super snel en mega enthousiast was het bijna directe antwoord wat ik van Monique per email ontving. Het was duidelijk dat ze me heel graag wilde ontmoeten. Vandaag was het zover, onderweg naar Almere stelde ik me allerlei scenario’s voor. Eenmaal voor de deur was het duidelijk, deze mensen houden echt van RM. Zelfs aan de buitenkant van het huis hangen herkenbare items. Nog voordat ik aanbelde, ging de voordeur met een hartelijke zwaai open. Een vriendelijk ontvangst volgde. Tot mijn grote verbazing was ook Chris aanwezig en net zo blij met mijn komst als zijn echtgenote. Ik ontmoette niet één maar twee echte fans!

Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl bij spiegel

Wonen in de RM stijl

Eenmaal binnen kreeg ik heerlijk thee, in een origineel RM glas natuurlijk. Ik moest mijn ogen even de kost geven. Ondanks dat (bijna) de gehele inrichting en aanvullende accessoires van Rivièra Maison is, moet ik concluderen dat het een stijlvol geheel is. 6 à 7 jaar geleden kocht Monique haar eerste windlicht van het merk. Vanaf dat moment was ze verliefd. Wanneer mogelijk kocht ze iets in de RM store. Chris had wat meer tijd nodig, hij kreeg pas een echte crush met RM, na de VIP dagen die ze jaarlijks bezoeken. Vanaf dat moment staat niets ze meer in de weg en genieten ze samen van ieder gescoord item. Twee jaar geleden toverden ze het huis helemaal om in hun zo geliefde woonstijl. Alleen de kinderkamers niet, beide zonen vinden het leuk, maar hebben hun eigen interieurstijl.

Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl kerstkrans

Van hobby tot lifestyle

Inmiddels zitten Monique en Chris er heel knus bij. De collectie is zo uitgebreid, dat er voor ieder jaargetijde er genoeg te stijlen valt. Door steeds te wisselen blijft het interieur dynamisch en interessant voor de twee. Uiteraard zijn er nog wensen, die zullen er altijd blijven. Voor de echte collectors items houden ze hun ogen altijd open. Nieuwsgierig vraag ik ze toch maar hoe ze al deze mooie hebbedingen kunnen financieren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog wel eens schrik van de prijs.

Chris en Monique kopen de meeste spullen in de RM-outletstore, hier vinden ze vaak de gewenste accessoires maar dan een stuk goedkoper. Hun dagelijkse bezigheden, vooral die van Chris, bestaat uit het besturen van de Facebookpagina. Die telt inmiddels ruim 32K volgers. Menig vriendschap is dankzij RM ontstaan. Op deze manier is Riviéra Maison niet langer meer een hobby maar een lifestyle geworden.

Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl kerstboom
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl boomhanger 1
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl boomhanger 2
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl kerstboom hanger 3

Droomwens

En nu is het huis van Chris en Monique geheel in kerststijl aangekleed. Op de chique manier, zeker niet too much. Het leuke is eigenlijk, dat ik soms twee keer moet kijken, om weer ergens een klein kersttafereeltje te ontdekken. Als interieurstylist neem ik daarvoor mijn petje af: Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl! Op de vraag of ze nog specifieke wensen hebben, reageert Monique vastberaden. Ze zou dolgraag willen werken bij Rivièra Maison. Niet voor korting, maar hoe fijn is het om van je hobby je werk te mogen maken. Helaas is ze al twee keer afgewezen voor een functie, bij haar zo geliefde woonwinkel…

Mijn komst wordt vlak voor het vertrek nog beloond met een echt RM-hartje, dat ik na het twee uur durende gesprek van vanmiddag voor altijd zal koesteren. Wat een leuke, lieve, enthousiaste mensen. Ik wens jullie heel veel woongenot in jullie prachtige huisje. We houden contact!

Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl Chris en Monique
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl hart
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl Kerst
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl Schudbollen
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl timeless
Styling ID Blog Zo vier je kerst in de Rivièra Maison stijl let it snow

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]