Cymbidium en Rivièra Maison: Elegant en Style

Tijdens een bloemevent met Cymbidium (orchidee) bij Rivièra Maison Den Haag werd ik verrast door de vele mogelijkheden van deze elegante bloem.

Bij Rivièra Maison Den Haag werden verschillende stijlkamers gepresenteerd, waarin de snijbloem Cymbidium op diverse manieren was gestyled. De bloemdecoraties waren gemaakt door toparrangeur Gary Loen, die ons tijdens deze bijeenkomst niet alleen enthousiast informeerde, maar ook verzorgde met een fantastische lunch en een vakkundige workshop.

Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style uitleg

Snijorchidee Cymbidium

De Griekse benaming voor de alom bekende orchidee is: Cymbidium. Deze snijorchidee kenmerkt zich door een lange steel met een bloementoorts in maar liefst acht basiskleuren. De grootbloemige Orchidee heeft een steellengte van maximaal 70 cm, met soms wel meer dan 25 bloemen per steel. Ik ken de orchidee het beste in potvorm en door mijn reizen naar Azië, waar de oorsprong van deze bloem ligt. In China staat de Cymbidium symbool voor vriendschap.

Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style boeket

Rivièra Maison

De meeste mensen kennen de winkels van Rivièra Maison wel. Dit internationale interieurmerk biedt de ultieme ‘feel good’ ervaring aan een breed publiek. Hierbij spelen kernwaarden als exclusiviteit, sfeer en service een grote rol. Wat velen niet weten, althans ik nog niet, is dat de oorsprong van Rivièra Maison ligt in een bloemenwinkel die kort na de tweede wereldoorlog in Amsterdam werd geopend. Oprichters Jacques en Dini Teunissen noemden de winkel in eerste instantie ‘Rivièra Bloemsierkunst’, naar het noordelijke kustgebied in Italië, grenzend aan Frankrijk: de Bloemenrivièra.

Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style kamer

Bloemstyling

Dat je met bloemen je huis kunt stylen, is al vaker onderwerp van mijn blog geweest. Wat maakt die Cymbidium dan zo speciaal? De elegante uitstraling en de vele kleurvarianten. De snijbloem, mits goed verzorgd kan zo’n drie weken staan. Je kunt er grote vazen mee stylen. De bloem aan een glas of op een bord geeft een tafelschikking nog meer allure. Wist je dat deze orchidee steeds vaker wordt gebruikt als bruidsbloem? Tijdens de lunch werden wij zelfs verrast met de eetbare variant.

Blog Styling ID Cymbidium en Riviera Maison elegant en style kamer lunch

Workshop

Na de overheerlijke en gezellige lunch, moesten de handen uit de mouwen. Keurig op kleur gesorteerde emmertjes stonden voor ons klaar. Hierbij mochten we ook nog de nodige takken en bladeren toevoegen om een fantastisch boeket te creëren. Geïnspireerd door alle prachtige creaties, begon ik enthousiast aan mijn opdracht. Om vervolgens na een paar serieuze pogingen, de hulp van de master te vragen. Zodoende ontstonden er twee prachtige boeketten, die ook nog eens tot een cadeautje verpakt mee naar huis mochten.

Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style workshop
Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style eindresultaat

Kerstversiering

Met de kerstdagen in het vizier, heeft Rivièra Maison haar winkel al in deze magische stemming omgetoverd. Dit keer niet alleen met de prachtige accessoires die ze verkopen, maar nu is er ook gebruik gemaakt van de Cymbidium. Van tafelstuk tot kerstboom, ook hier verrijkt de orchidee het geheel.

Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style kerstboom

Wat een fijn en leerzaam event was dit. Ik hoop dat ik jullie op creatieve ideeën heb gebracht. Nieuwsgierig naar de totaal ervaring, plan dan een bezoek aan Riviera Maison Den Haag.

Mijn speciale dank gaat uit naar Gary Loen voor de fantastische en inspiratievolle uitleg, super lunch en persoonlijke begeleiding. Snijorchidee voor het beschikbaar stellen van deze prachtige bloem. Rivièra Maison Den Haag voor jullie gastvrije ontvangst. Gert Janssen van VidiPhoto voor wederom prachtige foto’s. En natuurlijk Joost Visser van Alpha Communications voor de uitnodiging.

En alle andere personen die dit event tot een succes hebben gemaakt. Ik voelde me een bevoorrecht mens!

Beeldmateriaal:
VidiPhoto
Styling ID

 

Blog Styling ID Cymbidium en Riviera Maison elegant en style tafelschikking
Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style wit
Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style boeket thuis 2
Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style groen
Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style bruin
Blog Styling ID Cymbidium en Rivièra Maison elegant en style boeket thuis

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This