Kunst in een Musthaves interieur

Vorige maand bij de opening van de nieuwe Musthaves woonwinkel in Breda, ontmoetten wij een hele speciale dame: Joop de Chêne. Geïnteresseerd in ons bloggersvak raakten we in gesprek. In eerste instantie ging het over Musthaves, want als moeder van de twee succesvolle eigenaren, is ze maar wat trots dat er nu ook een woonwinkel geopend is. Samen maakten we een rondje door de winkel. Bij één van de wanden in de winkel vroeg ze, wat ik van de kunst in een Musthaves interieur vond. Een Abstract schilderij passend in de kleur, hing boven één van de banken in de winkel.

Styling ID Blog Kunst in een Musthaves interieur wit en bruin

Collectors item

Enthousiast door mijn antwoord, vertelde Joop dat ze kunstenares is. Niet alleen schildert ze zelf, ze geeft ook workshops, kunstklassen aan beginners en gevorderden. Naast haar eigen galerie in Merksplas vlakbij Turnhout (België) exposeert ze over de hele wereld. En nu dus ook in de Musthaves woonwinkel. Ze heeft speciaal voor de winkel een “uitstapje” gemaakt en een schilderij gecreëerd, die afwijkt van haar gebruikelijke kunst. Op deze manier heeft ze een Musthaves collectors item geschilderd.

Styling ID blog Kunst in een Musthaves interieur collectors item

Galerie de Chêne

Bij één van haar doeken legt ze haar schilderstechniek uit. Bijzonder leuk om te weten en ook te mogen voelen (ik had het netjes gevraagd!), hoe zij laag over laag verf opzet, om het uiteindelijke resultaat te bereiken. Dit doek zou makkelijk wel 90 lagen verf kunnen dragen!

niet alleen schilderijen, maar ook beelden van brons en keramiek

In haar Galerie de Chêne exposeert ze niet alleen met haar eigen werk. Kunstenaars die verbonden zijn aan haar Art-Souterrain en Galerie, krijgen op deze manier ook de mogelijkheid zijn of haar kunst te showen. Dit zijn niet alleen schilderijen, maar ook beelden van brons en keramiek.

Styling ID blog Kunst in een Musthaves Interieur turquoise

Trefpunt voor hedendaagse schilderkunst

Het Art-Souterrain is een ruim atelier waar Joop haar liefde voor kunst enthousiast overbrengt op haar leerlingen. Ik ken deze modern denkende dame nog maar net, maar ik weet zeker dat je naast alle lessen, het ook reuze gezellig zult hebben.
Wil je meer weten over Joop de Chêne, haar galerie of Art-souterrain? Bezoek dan hier haar website. Nu is België niet voor iedereen om de hoek, maar ook daarvoor is een oplossing. Boek een weekend of een meerdaagse arrangement. Bezoek het trefpunt van hedendaagse schilderkunst wanneer het jou uitkomt.

Beeldmateriaal: Floor de Kler

Styling ID Blog Kunst in een Musthaves interieur roze/rood

Pin It on Pinterest

Share This