Dit zijn 5 huishoudelijke klusjes die vaak worden overgeslagen

Een huis schoon en netjes houden is een taak dat best veel tijd kost. Tijd is iets dat we steeds minder hebben maar toch ontkom je helaas niet aan het huishouden. Naast klusjes zoals stofzuigen, dweilen, de was en afstoffen zijn er een aantal klusjes die helaas regelmatig worden overgeslagen en toch zijn ze best belangrijk. Vooral ook omdat je hier vaak problemen mee kunt voorkomen. Welke 5 huishoudelijke klusjes dit zijn, dat lees je hieronder.

Ventilatieopeningen schoonmaken

Heel vaak vergeet men de ventilatierooster schoon te maken, het is iets waar je niet heel gauw om denkt. Toch kan er in een ventilatierooster veel stof ophopen en dat is niet goed voor de werking van het ventilatiesysteem. Maak er daarom een gewoonte van om 1 tot 2 keer per jaar het ventilatierooster te reinigen met behulp van een stofzuiger en een sopje

Dit zijn 5 huishoudelijke klusjes die vaak worden overgeslagen

Dit zijn 5 huishoudelijke klusjes die vaak worden overgeslagen

Apparaten reinigen

Om te zorgen dat je lang plezier kan hebben van je apparaten zoals de vaatwasser, wasmachine en koelkast, is het van belang om deze apparaten regelmatig te reinigen. Maak minstens 1 keer per maand je wasmachine en vaatwasser schoon door gebruik te maken van speciale reinigingsproducten of maak gebruik van azijn en/of soda. Vergeet ook vooral niet de rubbers in je wasmachine schoon te maken, dit is juist dé plek waar viezigheid zich ophoopt en dit kan nare geurtjes aan je was geven.

Afvoerputjes schoonmaken

Een klusje dat ook vaak wordt vergeten zijn de afvoerputjes in de douche, wasbakken en de gootsteen in de keuken. Maak je dit niet regelmatig schoon dan kan dit nare geurtjes veroorzaken en daarnaast kan er een verstopping ontstaan. Een douche ontstoppen kun je mogelijk zelf nog doen door eerst de haren en ander vuil te verwijderen, de onderdelen schoon te maken en daarna kokend water door de afvoer te doen. Het is niet het schoonste klusje en je kunt dit dus voorkomen door regelmatig de afvoerputjes mee te nemen in je schoonmaakroutine. Kun je de verstopping niet meer zelf oplossen en woon je in de buurt van Amsterdam, schakel dan Rioolbeheer Nederland in want zij kunnen eenvoudig je afvoer ontstoppen in Amsterdam.

Deurklinken en lichtknoppen afnemen

De deurklinken en lichtknoppen worden dagelijks aangeraakt en daarom is het een bron van bacteriën, toch is dit een klusje dat té vaak wordt overgeslagen. Het kan handig zijn om de deurklinken, handgrepen en lichtknoppen mee te nemen in je wekelijkse routine, bijvoorbeeld wanneer je gaat afstoffen.

Toiletborstel reinigen

Ook de toiletborstel en houder is een bron van bacteriën en daarom erg belangrijk om regelmatig schoon te maken. Het is niet echt een fris klusje maar zeker niet onbelangrijk! Het beste kun je een toiletborstel en houder schoonmaken door het te laten weken in heet water met soda, laat dit minimaal 12 uur weken en je toiletborstel is weer een stuk schoner. Afgezien van het schoonmaken is het ook zeker verstandig om regelmatig de toiletborstel te vervangen.

Dit zijn 5 huishoudelijke klusjes die regelmatig worden vergeten maar zoals je hebt kunnen lezen zijn deze klusjes zeker niet onbelangrijk.

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]