Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk

Eén van de leukste kanten van blogger zijn, is dat je persoonlijk uitgenodigd wordt op evenementen. Zo ontving ik van Alpha Communications de uitnodiging om deel te nemen aan een workshop ‘Rebelse styling’ met bloemen.

Dat groene planten en plantenprints in welke soort dan ook een hippe trend is, weten we inmiddels allemaal. De Urbanjungles zijn niet meer weg te denken uit onze huizen. Daar komt nu nog een hele fijne trend bij: het “Rebels” stylen van bloemen. Deze workshop vond plaats bij het Boerma Instuut in Aalsmeer.

Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk Smiley

Hartelijk ontvangst

Bij binnenkomst werden mijn zintuigen direct geprikkeld. Niet alleen door de overdaad aan bloemen die klaar stonden om gestyled te worden, maar ook door de overheerlijke bieten/gember cocktail (zonder alcohol) die me werd aangeboden. Na een kort voorstelrondje richtte ik me op de prachtige bloemen die als voorbeeld waren geschikt. Geert Maas die deze middag de presentatie van de workshop op zich nam, stelde me direct gerust met de woorden: “het is niet zo moeilijk, je moet het gewoon durven doen”!

Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk voorbeelden

Onverwachte combinaties

In het theoretische deel van de workshop, die gepresenteerd werd door Brigitte Hagen, kwamen de interieurstyling basics als: materialen, dessins, vormen en producten vluchtig aan bod. Deze beknopte kennis werd vertaald naar bloemen. Besproken werden de soorten snijbloemen: Gipskruid, Chrysant, Gloriosa, Troschrysant, Dahlia, Tulp, Ridderspoor en Gerbera. In alle soorten en kleur. Aan de hand van prachtige foto’s kreeg het idee achter “rebels” stylen steeds meer vorm.

Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk voorbeelden presentatie

De meester aan het werk

Nu was het de beurt van top-arrangeur Geert Maas. Met ongekende enthousiasme, wist hij de groep dames te overtuigen van de intense bloemenliefde, die deze man bezit. Zo gekscherend als hij zijn creaties aan ons toonde, zo serieus was hij wanneer het over de verzorging van de bloemen ging. Met nadruk legde hij het belang van het schoonmaken en snijden van de bloemen uit. Hygiëne speelt ook hier een grote rol. Dus wanneer je een bloem snijd, moet het mes schoon zijn. Ook de verzorgende voedingszakjes blijven belangrijk voor het langere behoud van de bloem.

Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk voorbeelden zonnebril

Bloggers in actie

Toen was het toch echt onze beurt om aan de slag te gaan. Op mijn gemak koos ik verschillende bloemen uit, qua soort, lengte en kleur. Bij de trend “rebels” stylen moet je de traditionele bloemschikmethode helemaal loslaten. Alle bloemen mogen door elkaar verwerkt worden en het kleurcontrast moet het liefst zo groot mogelijk zijn. Een combinatie die me enorm aanspreekt en niet al te moeilijk lijkt.

Overheerlijke cocktail en luxe bitterbal

Toch verviel ik automatisch in het schikken van een traditioneel boeket. Met geduld legde Gerard me keer op keer uit hoe ik mijn boeket moest schikken. Uiteindelijk wist ik een boeket met verschillende ‘etages’ te maken. Rondom mooi gevormd, zodat het niet op een grafboeket leek. Met een overheerlijke cocktail en luxe bitterbal in mijn handen, bewonderde ik het werk van mijn collega-bloggers. De ene creatie was nog mooier dan de andere.

Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk zelf bloemschikken
Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk uitleg van Geert Maas

Blij naar huis

De boodschap die Geert met deze workshop wilde meegeven, is dat bloemen je gelukkig maken. Zijn grote wens was, dat wij deze middag met een “big smile” zouden afsluiten. Ik kan je zeggen dat dat precies zo is verlopen. Nadat ik twee prachtige boeketten zelf had geschikt, kreeg ik nog eens een hele lading bloemen mee naar huis. Eenmaal thuis begon het schikken weer van voren af aan, aangezien ik niet de juiste vazen in huis heb. Zie hieronder het resultaat!

Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk Happy
Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk voorbeelden eigen boeket 1
Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk voorbeelden eigen boeket 2
Styling ID Blog Uitbundig gestylde bloemen maken je vrolijk voorbeelden eigen boeket 3

Bloemen houden van mensen

Ik heb nog niet eens alle boeketten laten zien, mijn woonkamer staat echt vol. Ik heb zelfs Floor kunnen verblijden met een bloemetje. De spreuk bloemen houden van mensen, mag wat mij betreft worden omgedraaid: mensen houden van bloemen. Ik houd van bloemen. De komende dagen loop ik met een blij gevoel door het huis.

Gastvrijheid

Ontzettend bedankt Joost Visser van Alpha Communications voor de uitnodiging. Brigitte Hagen van Concept Factory en Geert Maas hartelijk dank voor jullie super leuke workshop. Jacqueline Boerma van Boerma Instuut hartelijk dank voor de gastvrijheid en lekkere hapjes en niet te vergeten de Bartender van Bar Company voor zijn overheerlijke rebelse cocktails/mocktails. Dankzij Gert Janssen van VidiPhoto is deze middag ook mooi in beeld gebracht.

Ik heb een top middag beleefd!

Beeldmateriaal:
Styling ID
VidiPhoto

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This