Koffiezetten als een pro!

Koffie is tegenwoordig veel meer dan alleen een drankje om wakker te worden in de ochtend. Steeds meer mensen willen genieten van een heerlijk kopje koffie in de comfort van hun eigen huis. Maar het maken van echt goede koffie vergt wel wat kennis en vaardigheid. Het begint bij het selecteren van de juiste bonen, het zetten van de perfecte kop koffie en het opschuimen van melk voor de perfecte cappuccino.

Als je wilt dat jouw koffie thuis net zo smaakt als die in je favoriete koffietentje, dan hebben we goed nieuws voor jou. Met deze handige tips van Leopold Vienna word jij binnen de kortste keren een echte koffiepro.

koffiezetten-als-een-pro

Koffiezetten als een pro!

1. Maal zelf je koffiebonen
Een goede kop koffie begint bij de koffiebonen. Maal bij voorkeur altijd zelf je bonen en het liefst zo kort mogelijk voor de bereiding van je koffie. Zo zorg je voor de beste smaakbeleving. Bovendien gaat er niets boven de geur van versgemalen koffie! Met de Bologna koffiemolen van Leopold Vienna maal je in een handomdraai je favoriete bonen. De gemalen bonen zijn direct klaar om gebruikt te worden, maar je kunt ze ook bewaren in de bijgeleverde bewaarpot.

2. Kies de juiste koffiemaker
Slow coffee is op koffiegebied dé trend van dit moment. De smaak van koffiebonen komt namelijk beter tot zijn recht bij deze zetmethode. Dit komt door de ‘pour over techniek’. Hierbij plaats je een filter op een koffiekan en deze vul je met gemalen koffiebonen. Giet hier langzaam kokend water overheen, zodat de koffie rustig in de koffiekan drupt. Met de Slow Coffee set van Leopold Vienna heb je alle essentials in huis om deze methode in eigen keuken toe te passen. De zetmethode duurt misschien wat langer, maar dan heb je ook wat!

Kies je liever voor een snellere of eenvoudigere zetmethode zonder in te leveren op smaak? Kies dan voor een french press, zoals de San Marco van Leopold Vienna. Bij deze techniek laat je de gemalen koffie in water trekken en druk je vervolgens de filter naar beneden. Eenvoudiger dan dit wordt het niet! Het voordeel van de San Marco is dat deze dubbelwandig is, wat ervoor zorgt dat je koffie lang warm blijft.

3. Serveer de koffie op de juiste manier
Wanneer je de perfecte koffie hebt gezet, is het belangrijk om deze juist te serveren. Kies voor een dubbelwandig glas, zodat je koffie lekker lang op de juiste temperatuur blijft. Serveer de glazen op een stoere koffietray zoals het nieuwe zwarte dienblad van Leopold Vienna. Het dienblad is beschikbaar in drie verschillende maten. Zo serveer je met gemak meerdere kopjes koffie én wat lekkers.

Alle producten zijn verkrijgbaar via www.leopold-vienna.nl

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]