Wil je een feestelijke tuin? Hierbij dé tips!

De leuke dingen in het leven moet je vieren, of het nu om verjaardagen of andere feestdagen zijn! Een feestelijke tuin hoort daar natuurlijk bij, al was het alleen al omdat dit dé plek is om een goed feestje te geven. Een buitenfeestje is namelijk dé tip; je bent wel gastvrij dat je mensen bij je thuis ontvangt, maar hebt niet de troep binnen zoals bij een feestje binnenshuis. Maar hoe je die tuin een beetje feestelijk maakt? Hier de tips op een rij, iedereen blij!

Vrolijk welkom

De eerste aanblik is misschien wel het allerbelangrijkste waar het gaat om een feestelijke tuin. Focus dan ook niet alleen op een gezellige achtertuin, maar begin al aan de voorkant. Investeer in een mooie vlaggenstok inclusief feestelijke vlag of wanneer je hier (nog) geen mogelijkheid voor hebt een vlaggenstokhouder. Zeker wanneer je kind op het punt van slagen staat voor een examen is dat natuurlijk een ware must have! Kleed de voorkant van je huis verder ook gezellig aan, van vlaggetjes tot een ballonnenboog. Hiermee zit de sfeer er meteen goed in!

wil-je-een-feestelijke-tuin-hierbij-de-tips

Wil je een feestelijke tuin? Hierbij dé tips!

Feest in de achtertuin

Dan natuurlijk de achtertuin, de plek waar de meeste feestjes worden gevierd. Kleed het gezellig en vrolijk aan, maar om het stijlvol te houden raden wij wel aan een twee- of hooguit drietal kleuren te kiezen en je daaraan te houden. Kies kleuren die passen bij je tuin en de bloemen die in bloei staan. Kies voor gezellige ballonnen en vlaggetjes. Vergeet ook niet kartonnen servies en bestek te kopen. Duurzaam én weg te gooien na het feestje. Geen afwas én geen risico dat het stukvalt.

De innerlijke mens

Natuurlijk moet er op een feestje ook wat lekkers zijn. Het voordeel van een tuinfeestje is, is dat het niet erg is wanneer iets valt. Dus van tompouces tot andere lastige gebakjes, alles kan gewoon wanneer het een buitenfeestje is. Om je het zelf als gastvrouw enigszins gemakkelijk te maken raden wij aan een gezellige tafel vol lekkers en drinken in de hoek van een tuin te zetten. Zo kan iedereen zelf wat pakken en loop je niet de hele tijd bekers te vullen. Kondig dit bij iedereen aan, en je zult zien dat eigenlijk gasten dit zelf ook wel heel fijn vinden. Iedereen kan dan drinken wát hij of zij wilt, en -niet onbelangrijk- hóeveel.

De tafelsetting

Om het een lekker en gezellig feestje te laten zijn, is het leuk om niet één kring te maken van stoelen, maar juist diverse zitjes. Van een plekje op de loungeset tot een statafel, wanneer mensen wat kunnen afwisselen zullen zij ook met meer mensen in contact komen. Houd ook rekening met eventuele kinderen, zorg dat er voor hen iets van een klimrek, springkussen of trampoline is. Want we weten; kinderen blij, ouders blij!

Kortom, een feestelijke tuin is snel en vrij goedkoop te regelen. Houd er tenslotte ook rekening mee dat het donker kan worden, gezellige lampjes aan een snoer zijn hier de perfecte oplossing voor. Iets wat de sfeer zeer ten goede komt!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]