Wat goed! Meilandjes dopen eigen tuinhortensia

Erica Renkema en Martien Meiland introduceren hun eigen tuinhortensia. Deze nieuwe plant draagt vanaf nu de naam Hydrangea macrophylla ‘Code Rosé’ en is vernoemd naar het bekende Boutique Pension van de Meiland-familie in Noordwijk. Martien verklaarde: “Ik ben dol op hortensia’s vanwege hun overvloedige en langdurige prachtige bloemen.” Erica voegde eraan toe: “Ik kan niet wachten om ze in de tuin van het pension te planten, zodat onze gasten ervan kunnen genieten.” Deze nieuwe en sterke tuinplant bloeit gedurende de zomermaanden en heeft felroze bloemen met een unieke donkerroze rand. Het donkergroene blad zorgt voor een verrassend contrast. Code Rosé bloeit elk jaar opnieuw en kan een hoogte van ongeveer 120 cm bereiken wanneer volgroeid is.

wat-goed-meilandjes-dopen-eigen-tuinhortensia 2

Wat goed! Meilandjes dopen eigen tuinhortensia

Deze bijzondere tuinplant is aangeboden door Hydrangea World, een collectief van hortensiakwekers, veredelaars en -vermeerderaars. Hydrangea ‘Code Rosé’ is ontwikkeld door Agriom/Hydrangea Breeders Association uit De Kwakel, en het veredelingsproces heeft maar liefst 9 jaar geduurd. Kim van der Welle, namens Hydrangea World, legt uit: “Tijdens een uitzending van het tv-programma Chateau Meiland hoorden we dat de familie Meiland liefhebbers zijn van hortensia’s. Daarom wilden we hen graag verrassen met een eigen tuinhortensia. Zodra de tuin is aangelegd, krijgt ‘Code Rosé’ een prominente plek, zodat alle gasten kunnen genieten van de weelderige bloei in de zomer.” Verwacht wordt dat deze nieuwe hortensia verkrijgbaar zal zijn in tuincentra vanaf het voorjaar van 2024.

Fotocredit: hydrangeaworld.com/VidiPhoto

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]