Trend: de badkamer als woon- en wellnessruimte

De nieuwste trend in badkamerdesign is gericht op natuurlijke materialen, subtiele kleuren en organische vormen, wat resulteert in een comfortabele en gezellige ruimte waar je je helemaal kunt ontspannen. Een badkamer waar niet alleen de verzorging, maar ook het verblijf centraal staat.

De subtiele kleuren en organische vormen in de badkamer zorgen voor een gezellig en aangenaam verblijf. Ze zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en in harmonie bent met de natuur. Het design is niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar biedt ook praktische oplossingen voor de dagelijkse verzorging. Rechte lijnen ontmoeten ronde vormen en vormen zo een perfecte harmonie in de badkamer. Het design is ook uitstekend voor een compacte badkamer, waarbij het uiterlijk en de functionaliteit hand in hand gaan.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in de moderne badkamer. Duurzame, waterbesparende en recyclebare producten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar bieden ook een stijlvolle en hygiënische badkamerervaring. Design en technische kenmerken zorgen voor meer hygiëne in de badkamer en geven je de geruststelling dat je in een schone en veilige omgeving bent.

 
trend-de-badkamer-als-woon-en-wellnessruimte

Trend: de badkamer als woon- en wellnessruimte

De badkamer als leefruimte
De badkamer wordt niet alleen steeds comfortabeler gemaakt met sanitaire objecten en badkamermeubels, inmiddels hebben ook meubels, lampen, textiel en accessoires hun weg naar de badkamer gevonden. Naast rustgevende beige- en bruintinten zorgen vooral vormen en materialen voor een behaaglijke sfeer – aangevuld met planten die de ruimte accentueren en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. In interieurontwerp wordt natuurlijkheid vooral geassocieerd met Scandinavisch design en Japanse esthetiek. De badkamercollectie Zencha van Duravit brengt beide in harmonie. Ontwerper Sebastian Herkner ontwierp de collectie van natuurlijke materialen zoals keramiek, hout en structuurglas. Terwijl het modulaire opbergmeubel met fijn frame en schaduwvoegen eerder sober is gehouden, oogt het vrijstaande bad als een grote bak die eindigt in een sierlijke, zacht gebogen rand. In de badkamercollectie White Tulip van Duravit brengen organische vormen in combinatie met meubels in natuurlijke massief houten oppervlakken en hoogglans- of satijnafwerkingen harmonie en zachtheid in het interieur. Ontworpen door Philippe Starck doen de vormen van de sanitaire objecten, armaturen en meubels denken aan het silhouet van een bloeiende tulp.

trend-de-badkamer-als-woon-en-wellnessruimte 1

Natuurlijke levensstijl
Natuurlijkheid is een trend die niet meer weg te denken is uit de interieurinrichting. Materialen zoals hout hebben oppervlakken die interessant aanvoelen, wat met zijn esthetische en tactiele kwaliteiten staat voor een natuurlijke inrichtingsstijl. Hout heeft allang zijn weg naar de badkamer gevonden. Met D-Neo heeft de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly een complete serie voor de badkamer gecreëerd waarbij de lineaire wastafelonderkasten en halfhoge kasten verkrijgbaar zijn in verschillende eiken- en notenhouten meubeloppervlakken.

Klein en fijn
Zelfs badkamers met compacte afmetingen kunnen snel een leefruimte worden, omdat steeds meer fabrikanten naast sanitaire objecten nu ook meubels in kleinere afmetingen aanbieden. De badkamer is immers vaak maar een paar vierkante meter groot, vooral in stedelijke gebieden. Ook spiegelkasten, opbergmeubels en wastafels met opbergruimte helpen om orde in de badkamer te scheppen. Als alles zijn plaats heeft, is ook visuele rust verzekerd. Vrije ruimtes dienen voortaan als blikvangers voor decoratiestukken zoals juwelenkistjes, vazen ​​en schalen.

trend-de-badkamer-als-woon-en-wellnessruimte 4

Middelen besparen
Duurzaam denken en handelen heeft bij Duravit altijd een belangrijke rol gespeeld – vooral in de vorm van tijdloos vormgegeven producten van hoogwaardige en duurzame materialen. Duravit biedt ook tal van badkameroplossingen die minder water verbruiken dan conventionele, of gemaakt zijn van duurzame materialen. Zo lanceerde de Duitse fabrikant met Sustano de eerste recyclebare douchebak. Gemaakt van het duurzame minerale materiaal DuroCast Nature. Het heeft niet alleen een hoge oppervlaktehardheid en dichtheid, want aan het einde van hun levensduur kunnen de douchebakken worden teruggebracht naar de fabrikant of naar een plaatselijk recyclingcentrum. De puristische kranenlijn Tulum van Philippe Starck bespaart energie en water omdat ze is uitgerust met een FreshStart-functie, wat betekent dat er in eerste instantie alleen koud water in de middenstand stroomt. De doorstroombegrenzer MinusFlow spaart bovendien de waardevolle hulpbron water. Parallel aan het bestaande duurzame productassortiment heeft Duravit zich verankerd in haar bedrijfsdoelstellingen om tegen 2045 klimaatneutraal te zijn.

Hygiëne in de badkamer
Sinds de pandemie is er meer aandacht voor hygiëne, vooral in de badkamer. Een grondige reinheid wordt niet alleen gegarandeerd door onderhoudsvriendelijke oppervlakken zoals keramiek of DuroCast Nature, maar ook door design en technische kenmerken. Zo zijn de toiletten van de White Tulip-serie van Philippe Starck uitgerust met de nieuwe HygieneFlush-spoeltechnologie, waarbij een nieuwe oppervlaktespoeling het gehele binnenoppervlak van het toilet reinigt. Het HygieneGlaze-keramische glazuur zorgt er ook voor dat ongeveer 90% van de bacteriën geremd zijn, na 24 uur is ca. 99,9% van de bacteriën (bijv. E. coli-bacteriën) geremd.

Ook de badkamerserie Soleil by Starck komt van Philippe Starck, waarvan het toilet verrast met een iets overhangend filigraan deksel. Dankzij dit ontwerpkenmerk is het gemakkelijk vast te pakken zonder de zitting of het keramiek aan te raken.

www.duravit.nl

trend-de-badkamer-als-woon-en-wellnessruimte

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]