Nationale Tuinweek 2023

Van 10 tot en met 18 juni 2023 staat de Nationale Tuinweek volledig in het teken van een klimaatvriendelijke tuin. Groei & Bloei, de tuinvereniging, organiseert gedurende deze week diverse activiteiten om mensen te inspireren om hun tuin, balkon, dak- of buurttuin op een klimaatvriendelijke manier in te richten. Het hoogtepunt van de tuinweek is het Open Tuinenweekend op 17 en 18 juni, waar meer dan 1.000 particuliere tuinen open worden gesteld voor het publiek.

Klimaatvriendelijk
Om een tuin zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken heeft tuinvereniging Groei & Bloei een tienpuntenplan gemaakt van activiteiten die je als tuinier kunt doen om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Nationale Tuinweek geeft de tuinvereniging ideeën via sociale media en website. Bijvoorbeeld om meer groen toe te passen (tegel eruit, plant erin!) en bewuster om te gaan met water in de tuin. Meer informatie over het tienpuntenplan vind je op www.groei.nl, Facebook (GroeiNL) en Instagram (@groei_en_bloei). Op het YouTube-kanaal van Groei & Bloei vind je volop praktische tuinvideo’s om je op weg te helpen.

nationale-tuinweek-2023-2

Nationale Tuinweek 2023

Open Tuinenweekend
Tijdens het Open Tuinenweekend op 17 en 18 juni wappert bij ruim 1.000 leden van de tuinvereniging een ‘Groei & Bloei’-vlag in te tuin. Dat betekent dat hun tuinhekken voor iedereen geopend zijn. Zo ontdek je de mooiste groen paradijsjes van Nederland. In veel regio’s is er zelfs een speciaal routeboekje beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]