Waarom een kroonluchter het overwegen waard is

Verlichting is naast functioneel ook ontzettend sfeerbepalend. Staande lampen, hanglampen, wandlampen, de keuze op het gebied van verlichting is ontzettend breed. Maar, heb je wel eens een kroonluchter overwogen? Alhoewel het je waarschijnlijk een klassiek sentiment geeft, past de kroonluchter van nu binnen elke interieurstijl. In dit artikel lees je waarom een kroonluchter het overwegen waard is.

1. Oorsprong van de kroonluchter

De kroonluchter heeft een bijzondere historie. Alhoewel kroonluchters al bestaan sinds de Middeleeuwen, vindt de klassieke kroonluchter haar oorsprong voornamelijk in de 18e en 19e eeuw. De kroonluchter was wereldwijd een statussymbool voor de rijken van adel om hun kastelen en landhuizen mee uit de dossen. Je herkende de vaak reusachtige kroonluchters aan het rijke gebruik van goud, kristal en kaarslicht – er bestond destijds immers nog geen elektriciteit. Het kristal liet het licht prachtig schitteren. Kroonluchters stonden destijds gelijk aan rijkdom: wie zich een kroonluchter kon veroorloven, moest namelijk wel rijk zijn.

2. Kroonluchters van nu

De klassieke kroonluchter is ook in deze tijd nog te koop, veelal in opgeknapte, gerestaureerde of gemoderniseerde vorm. Dit wil zeggen dat de klassieke kroonluchter tegenwoordig wel met elektrische verlichting is uitgerust. Toch is de kroonluchter ook wat uitstraling betreft met haar tijd meegegaan. Tegenwoordig zijn kroonluchters namelijk verkrijgbaar in veel verschillende woonstijlen, vormgevingen en materialen, zoals glas, kristal, hout en metalen zoals ijzer, aluminium en messing.

3. Voordelen van een kroonluchter

Een kroonluchter is verlichting met een verhaal. Het heeft anno 2022 nog steeds iets bijzonders én tilt je interieur daardoor naar een hoger niveau.

Voordelen van een kroonluchter op een rij:

  • Eyecatcher: Een kroonluchter is groot en zal door haar afmetingen dan ook opvallen. Dit maakt een kroonluchter een ware eyecatcher in jouw interieur.
  • Uniek: Kroonluchters zijn geen doorsnee verlichting. Je zult je gasten verbazen met zo’n prachtig exemplaar aan het plafond. Het maakt je interieur net iets anders-dan-anders, oftewel: uniek!
  • Magisch: Tenslotte heeft ook de kroonluchter van nu nog een magische uitstraling. De verschillende lichtjes geven de kroonluchter telkens weer een andere uitstraling.
waarom-een-kroonluchter-het-overwegen-waard-is

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]