Je moet een klik hebben met je gereedschap

Na het ontruimen van de voorzolder, was de zolder aan de beurt. Een slaapkamer van één van de kids. Dit was echt mijn project, waar ik mijn kluskwaliteiten kwijt kon. Het oorspronkelijke dakraampje was niet meer waterdicht. In 2004 hadden we al drie Velux dakramen laten plaatsen. Dus ook voor het lekkende raampje zou zo’n nieuw dakraam komen. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf, dat me hierin kon ontzorgen.

Je moet een klik hebben met je gereedschap

Hoewel het pas februari was en ik het dakraam in april gepland had, wilde ik wel verder gaan met mijn plannen. Tijd om op zoek te gaan naar een fijne schuurmachine die lekker in de hand ligt en de meeste stof opvangt. Ook belangrijk is de manier waarop het schuurpapier bevestigd moet worden. Ik vond mijn ‘maatje’ bij Bosch voorzien van een klittenband voet en stoffilter.

je-moet-een-klik-hebben-met-je-gereedschap

Deel de ruimte op!

Aangezien de zolder zo lang mogelijk als slaapkamer gebruikt moest worden, heb ik de ruimte opgedeeld en één lange zijde van de zolder vrijgemaakt. Het tapijt, dat ook vervangen moest worden, heb ik in stukken gesneden. Het ondertapijt heb ik nog even gelaten. Zo wordt het niet te zwaar om alle afval af te voeren. Tijd om de houten kastenwand te schuren en schilderen. Met watergedragen lak kan je lekker schilderen en heb je geen stankoverlast. Ook de schuine nok kon ik met gemak aan één zijde witten. Hierna heb ik het bed en spullen naar de andere kant geplaatst, zodat ik aan de andere zijde op dezelfde wijze te werk kon gaan.

Door een schema te volgen blijft het werk te overzien en krijg je hierin vanzelf een ritme. Ik vond het fijn om bijna iedere dag iets te doen en altijd te zorgen dat alle gereedschap en afval opgeruimd was. Scheelt weer zoeken de volgende dag!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]