Voorkom onnodige verbouwingsstress en roep op tijd hulp in!

Je kan nog zo handig en bijdehand zijn, er zijn klussen die je niet in je eentje kan klaren. Voor mij betekent dat het sjouwen van logge meubels bijvoorbeeld. Er komt een moment dat je alle voorbereidingen klaar hebt en dat een ruimte echt leeg moet. Dat moment was aangebroken voor de zolder! Alle muren, kastfronten en dakramen zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Het tapijt heb ik in kleine stukken gesneden en al verwijderd. Alleen het bed, de kledingkasten en andere meubels moesten nog een verdieping lager.

Wanneer je kiest voor een nieuwe vloer moet de desbetreffende ruimte helemaal leeg en stofvrij opgeleverd worden. Dit moment kan je prima inplannen en dus kan je vooraf ook regelen dat er hulptroepen klaar staan. In mijn geval waren dat mijn kids en hun partners. Hoewel ze er niet heel veel zin in hadden, het was een warme dag, wisten ze dat ik niet zomaar een beroep op ze deed. En natuurlijk wilde ze hun ‘drillmeister’ van een (schoon)moeder helpen. Ik geef toe dat ik verander in één of andere commando monster, die met hele korte opdrachten, verwacht dat die op dat moment direct uitgevoerd worden.

voorkom-onnodige-verbouwingsstress-en-roep-op-tijd-hulp-in

Voorkom onnodige verbouwingsstress en roep op tijd hulp in!

Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, had ik vooraf bepaald welke meubels als eerste naar beneden moesten en ook waar ze tijdelijk geplaatst moesten worden. Hierdoor konden we twee aan twee heel snel werken en was de zolder vrij snel leeg. Als een kind zo blij en trots op mijn kinderen werd als laatste het ondertapijt verwijderd. Nu nog even de stofzuiger erdoor, de ramen zemen en de ruimte was klaar voor de komst van de nieuwe vloer. In mijn eentje was dit nooit gelukt. Het liefst vraag ik niet om hulp, maar soms ontkom je er niet aan.

Bedankt lieve schatten van me!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]