Ode aan de vrouw

Al vanaf de eerste keer dat ik haar kunstwerken bij MONDiART zag hangen was ik verliefd. De manier waarop mode illustrator Margot van Huijkelom haar kunst expressie geeft vind ik waanzinnig. In de showroom van het Eindhovense bedrijf hangen de soms levensgrote werken uitgevoerd in geweven en velvet versies. De meeste in zwart/wit waaraan soms wat kleur is toegevoegd, tot hele kleurrijke uitvoeringen.

Ode aan de vrouw

Ik ben niet bepaald een fashionista, maar deze werken weet ik direct te linken aan de modewereld. In ieder kunstwerk staat de vrouw centraal. Zoals Margot het zelf omschrijft zijn haar werken: een ode aan de vrouw. Voor de in Frankrijk wonende kunstenares is mode haar speelveld. “Door de techniek die ik in de mode heb geleerd, leerde ik goed te kijken en een uitgebalanceerd beeld samen te stellen met kleur en lijnen- spel. Voor ‘Le Monde’ heb ik jarenlang getekend bij de modeshows van alle grote merken, van Dior en Versace tot Valentino en Chanel,” schrijft Margot op LinkedIn.

ode-aan-de-vrouw 3

Mijn oog is al op twee van haar werken gevallen, ik heb er ook de perfecte plaats voor in huis. Dus binnenkort ga ik samen met Floor mijn keuze maken, nadat ook zij eerst betoverd wordt door de inspiratievolle showroom in Eindhoven. Maar niet te lang wachten, want de door MONDiLAB geweven kunstwerken van Margot worden gelimiteerd geproduceerd. Maar misschien kies ik toch liever voor de aaibare velvet versie, want die zijn ook magnifiek.

Wil je zelf de kunstwerken bewonderen? Kijk dan even op de website van MONDiART. Je vindt ze in de Haute Couture en Velvet Decopanels collectie. Helaas kan je niet direct bestellen, je kan wel meer informatie opvragen. Als ik een keuze heb gemaakt en het werk hangt zal ik het natuurlijk op instagram delen. Ik kan niet wachten om afscheid te nemen van het Melkmeisje aan de muur. Het wordt tijd om mijn wand een beetje meer stijl te geven!

ode-aan-de-vrouw

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]