Verbouwen moet je willen!

Ik kijk regelmatig het programma ‘Help mijn man is Klusser’ en verbaas me soms over de vaak afwachtende rol van de vrouw. Met alle begrip voor dames die door gezondheidsredenen niet in staat zijn om te verbouwen natuurlijk. Maar ladies opgelet, jullie kunnen veel meer dan je denkt. Als alleenstaande moeder van twee ben ik geen verbouwing uit de weggegaan. Sterker nog ik plan ze zelf!

Verbouwen moet je willen!

Voor dit jaar had ik dan ook een behoorlijke wensenlijst. Met een beperkt budget ben ik eerst gaan onderzoeken wat mogelijk was om aan te pakken. Door simpelweg bedrijven en vakmensen uit te nodigen en offertes aan te vragen. Vooraf aan deze fase heb ik wel de nodige informatie ingewonnen, want ik wil niet als een dom blondje het gesprek in gaan met de specialist. Dit maakt je niet alleen zelfverzekerd, je weet ook wanneer je de juiste offerte aangeboden krijgt.

verbouwen-moet-je-willen 2

Met de luxe dat ik vanuit huis werk besloot ik de pet van aannemer zelf op te zetten. Ik zit daadwerkelijk boven op het project, zodat ik alle gebeurtenissen zelf goed kan monitoren. Het eerste project zou de zolderkamer worden. In afwachting van alle aangevraagde offertes en planning, ben ik gestart met het opruimen van de voorzolder. Gewapend met verhuisdozen van de Action en een rol vuilniszakken ben ik de hoge boekenkast uit gaan ruimen.

Neem de tijd!

Wat je vooraf niet beseft is de emotionele kant van een verbouwing. Dan doel ik niet op stress over de werkzaamheden, maar de gevoelens die loskomen bij het opruimen van persoonlijke spullen, de fotoalbums die je vergeten was, de herinneringen die dan boven komen. Belangrijk bij het plannen van een verbouwing is tijd! Neem ook de tijd voor de simpele werkzaamheden. Zodat je ook even in gedachte terug in de tijd kan gaan op het moment dat je aan het opruimen bent.

De lege boekenkast was ooit op zolder in elkaar gezet en onmogelijk om in één stuk naar beneden te sjouwen. Hoewel hij er nog prachtig uitzag, ben ik hem toch met een hamer te lijf gegaan. Een mooie afwisseling op de weemoedige stemming die het leeghalen van de kast me had bekropen. Eenmaal in stukken, was hij snel afgevoerd. Een lekker gevoel ‘one down’ op naar het volgende.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]