Niet zo technisch? Gelukkig hebben we You-Tube!

Ik kan zo genieten als mijn klusjes lukken. Soms slaap ik er een nachtje over en als ik het echt niet weet dan hebben we altijd nog YouTube. Er is altijd wel iemand die voor dezelfde vraag heeft gestaan en dit kenbaar gemaakt heeft in een speciaal forum op internet, waarop mensen weer reageren met hun ervaringen. Het kost wat tijd om het uit te zoeken, maar ja als je het klusje geklaard hebt ben je wel megatrots op jezelf.

Soms biedt YouTube uitkomst

Nu de zolder lekker opschiet is mijn werkplek verplaatst naar het trappenhuis. Eerst het tapijt van de voorzolder verwijderen, dat is niet heel lastig, gewoon lekker oprollen, touwtje er omheen en naar beneden sjouwen. Zolang je de rolletjes niet te zwaar maakt, kan iedereen dat. Er komt nieuw tapijt op de twee trappen en daarvoor moet het oude tapijt verwijderd worden en de lijmresten ook. Gewapend met een priem, tang en Stanley mes begin ik aan de eerste en bovenste traptrede. Helaas meteen de trede waar geen beweging in het tapijt kwam.

niet-zo-technisch-gelukkig-hebben-we-youtube

Heel even raak ik in paniek, dit is pas de eerste trede nog 25 te gaan. Maar het lukt me toch om de eerste drie traptreden in zo’n 2 uur kaal te krijgen, op de lijm na! De tijd is geen probleem, ik zie het als een dagelijks sportmoment en ik heb de tijd want de trap wordt als laatste bekleed! Maar die lijm, hoe ga ik dat er vanaf krijgen? Ik weet dat men indertijd een lijmpistool heeft gebruikt. Zo eentje die je ook met knutselen gebruikt (maar dan groter). Die lijm wordt vloeibaar als het warm wordt. Dus wat als ik de lijm op de trede nu ook opwarm en waarmee?

Ik heb een hekel aan onkruid wieden en aangezien mijn tuin alleen maar uit stenen bestaat heb ik zo’n elektrische onkruidbrander bij de Action aangeschaft. Dat ding wordt serieus heet en deed me vanaf de eerste keer denken aan een verfafbrander die ik vroeger gebruikte om verf af te branden. Je voelt hem al aankomen ik kreeg een direct ‘Eureka’ moment, dit keer zonder hulp van YouTube. Enthousiast rende ik de twee trappen op, met onkruidbrander, handschoenen en een plamuurmes. Fantastisch de lijm ging al snel vloeien, met het plamuurmes schrapte ik de traptrede schoon en de resten veegde ik af aan het oude tapijt. Hier kreeg ik zo’n boost van dat de trappen binnen no-time kaal waren.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]