Lifestyle hotel The Den hotspot van Den Bosch

Met de opening van Hotel The Den heeft Den Bosch er een nieuwe hotspot bij. Met 160 kamers is The Den, a Tribute Portfolio Hotel, nu het grootste hotel van de stad. Hotel The Den is een franchise van Marriott International en wordt beheerd door de Odyssey Hotel Group.

Ode aan Den Bosch
Hotel The Den onderscheidt zich door een modern, stijlvol design dat de historische watergrachten van de stad weerspiegelt. Naast de waterkaart van de stadsrivieren (de Binnendieze) in het logo, zie je door het hele hotel organische vormen en vloeiende lijnen.

lifestyle-hotel-the-den-hotspot-van-den-bosch 2

Lifestyle hotel

Het hotel is gelegen in de nieuwste populaire wijk ‘Het Paleiskwartier’ en verbonden aan de voetgangersbrug ‘De Paleisbrug’. Gasten kunnen zo rechtstreeks het stadscentrum inwandelen. De naam Hotel The Den is een ode aan de stad Den Bosch. “Hotel The Den brengt lokale cultuur en internationale allure samen”, vertelt Melle van Uden, General Manager. “We willen de historische vestingstad eren en de lokale Bourgondische levensstijl omarmen. Daarnaast willen we aan Den Bosch een nieuw concept introduceren, iets moderns en werelds dat internationale reizigers naar deze aanlokkelijke stad trekt.”

Het lifestyle hotel biedt stijlvolle kamers, eigenzinnige vergaderzalen, een state-of-the-art fitnesscentrum ‘The Movement’ en twee levendige restaurants en drie bruisende bars. In het bijzonder de ‘Current Rooftop Restaurant & Bar’, een rooftoprestaurant en een aparte skybar op de 9e verdieping. Een absoluut nieuw hoogtepunt voor de stad Den Bosch. In deze skybar schittert Silestone by Cosentino. De interieur- en meubelontwerpers van HIP Studio en HomrisB8 kozen voor de bar bewust voor een marmer-look design. Naast de keuze voor een mooi en trendy uitstraling koos men ook voor Silestone by Cosentino vanwege de hoge kwaliteit. Een hotelbar wordt intensief gebruikt en het blad moet dan ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Silestone by Cosentino biedt unieke technische eigenschappen zoals hoge weerstand en hardheid, dagelijks onderhoudsgemak, hoge kleurco nsistentie en een ongeëvenaarde schoonheid.

lifestyle-hotel-the-den-hotspot-van-den-bosch 3

Water als basis
Het ontwerp van het hotel en de keuze voor dessins valt allemaal samen met het thema water. Het is een directe link met het waterstelsel waar Den Bosch bekend om is. Het ontwerp en het interieur van het hotel is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen Vastgoedeigenaar Build to Built, HDVL Designmakers, HIP Studio en HomrisB8. Overal in het hotel zie je de vloeiende lijnen en organische vormen van water terug. Zoals op het folie op de ramen en in de prachtige kleurkeuzes in blauwe en groene tinten. Zowel in de openbare ruimtes als in de stijlvolle kamers en suites sluiten de kleuren en vormen naadloos op elkaar aan.

The Den is tot in detail voorzien van de meest kwalitatieve afwerking en hoogwaardige materialen. Zo is gekozen voor de kwaliteit en het moderne design van Duravit voor de stijlvolle badkamers en openbare toiletruimtes. De Duravit producten die zijn toegepast zijn het toilet uit de Architect serie, de Foster opbouwkommen en de Duravit C.1 kranen en douches.

Ook werd gekozen voor het hoogwaardige materiaal van Cosentino. Naast dat men voor de bar voor Cosentino koos, werd ook in de luxe badkamers en openbare toiletten gekozen voor Silestone by Cosentino. Daarnaast werd de ontvangstbalie uitgevoerd in Dekton by Cosentino, in de kleur Domoos.

Design kamers
Het lifestyle hotel biedt stijlvolle hotelkamers. De moderne kamers bieden een oase van comfort met kingsize bedden, ‘mobile key access’ en een interactieve televisie. Het prachtige groene en blauwe kleurenpalet weerspiegelt het waterthema dat door het hele hotel vloeit. De badkamers zijn compleet ingericht met hoogwaardig sanitair van Duravit in combinatie met de wastafelbaden van Silestone by Cosentino. Voor meer ruimte en het allerbeste uitzicht, verblijf je in één van de Junior Suites op de hoek van het hotel, met grote ramen die uitkijken over het natuurgebied ‘Bossche Broek’ en de stad.

www.duravit.nl
www.cosentino.com

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]