De interieurtrends van 2023? Dit zijn ze!

Een nieuw jaar staat voor de deur, dus dat betekent ook nieuwe trends op interieurgebied. En waar de ene gaat, zal de ander blijven. Dit jaar is dat niet anders! We zien comfort en kwaliteit nog steeds als belangrijke leidraad, maar daarnaast worden ook ronde en organische vormen steeds populairder. In tegenstelling tot het minimalisme, wat nog steeds helemaal hip is, zien we ook maximalisme terug. Benieuwd naar wat de trends voor 2023 voor het interieur inhouden? Lees dan vooral even verder.

Ronde en organische vormen

Het werd hierboven al even genoemd, maar ronde en organische vormen zijn terug van weggeweest. En dan hebben we het niet alleen over ronde tafels, maar alles mag rond zijn. Vazen, stoelen, banken, vloerkleden… Denk aan ronde Passe Partout meubels die zachtheid en comfort uitstralen. Door de pandemie zijn we meer dan ooit op zoek naar een geborgen gevoel en organische vormen zijn daar de perfecte representatie van.

Minimalisme

Het minimalisme heeft ook dit jaar weer een belangrijke plek tussen de interieurtrends van 2023. Minimalisme gaat vooral over zoveel mogelijk creëren met zo weinig mogelijk spullen. Denk aan grote bankstellen, lichte kleuren, grote raampartijen en weinig poespas. Ton-sur-ton en een vredige uitstraling zijn leidend hierin. Een serene uitstraling is wat je wilt bereiken in je woning met minimalisme.

de-interieurtrends-van-2023

De interieurtrends van 2023? Dit zijn ze!

Maximalisme

Naast de geliefde minimalistische trend, wordt nu ook ruimte gemaakt voor het maximalisme. Meerdere kleuren combineren in huis, behang, verschillende vloerkleden en kleurrijke accessoires. Het interieur mag vooral plezier een speelsheid uitstralen! Denk aan een knalroze bank met een rood vloerkleed bijvoorbeeld. Ook grote, felle schilderijen zijn een voorbeeld van maximalisme.

Tweedehands en duurzaam

Designer vintage is hot! Duurzame spullen uit tweedehands winkels van kwaliteit zie je nu in veel interieurs terug. Niet voor niets, want duurzame keuzes maken wordt steeds belangrijker. Daarom wandelen steeds meer mensen de tweedehands winkels binnen om items te kopen en te hergebruiken. Niet alleen in kleding is deze trend dus hip, juist in het interieur ook! Vintage kastjes, tweedehands bankstellen of gewoon een toffe vaas: alles mag tweedehands en duurzaam in 2023!

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]