Optimaal genieten van één bloem tijdens de feestelijke decembermaand

Optimaal genieten van één bloem tijdens de feestelijke decembermaand? Denk dan eens aan anthurium of cymbidium. Beide zijn als losse bloem verkrijgbaar en zijn multi-inzetbaar. Waar de anthurium één imposante bloem per steel heeft, zitten er aan een cymbidiumsteel minimaal tien. Zet ze solo in de vaas of combineer voor een volwaardig boeket twee of drie takken met siergrassen. Extra fijn: van beide bloemen kun je gemakkelijk drie weken genieten. Als pronkstuk in een solovaas, als elegante tafeldecoratie of voor extra glamour op oudjaarsavond. Breng een bezoekje aan de bloemist en ga aan de slag.

Over de cymbidium
De cymbidium heeft een stevige, lange, bladloze steel en er zijn groot- en kleinbloemige soorten. Het aantal bloemen per steel varieert en kan oplopen tot meer dan 25. De bloemen hebben de vorm van een bootje (= Kymbos) en het kleurenpalet varieert van mintgroen tot bordeauxrood en van sereen wit tot zachtroze. Zonder al te veel moeite kun je 3 tot 4 weken genieten van de bloemenpracht. Belangrijk daarbij is dat het water in de vaas helder blijft. Meer info, tips en inspiratie vind je op www.cymbidium.info.

Over de anthurium
De eigenlijke bloem van de anthurium is het kleine kolfje, het is echter het grote, hartvormige schutblad dat opvalt. Dat kan soms wel een diameter hebben van 20 centimeter. Het kleurenpalet, met een grote diversiteit in tinten, varieert van roze tot paars en van wit tot rood. De anthurium staat met gemak 3 tot 4 weken te stralen op de vaas. Belangrijk daarbij is dat het water in de vaas helder blijft. Meer info, tips en inspiratie vind je op www.anthuriuminfo.com.

optimaal-genieten-van-een-bloem-tijdens-de-feestelijke-decembermaand

Fotocredit: Anthuriuminfo.com

optimaal-genieten-van-een-bloem-tijdens-de-feestelijke-decembermaand

Fotocredit: Cymbidium.info

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]