Woning verduurzamen met deze handige tips

Wil je jouw woning verduurzamen? Er zijn verschillende duurzame maatregelen die genomen kunnen worden om een stuk milieuvriendelijker te wonen. Toegegeven, je moet wel een investering doen om de duurzame veranderingen te kunnen bekostigen, maar uiteindelijk pluk je er de vruchten van. In dit artikel delen we welke acties het beste ondernomen kunnen worden, als je besluit te investeren in een duurzamer huis. Lees je verder?

Woning goed isoleren: rendabele eerste stap

Op het gebied van isolatie valt veel winst te behalen, en al helemaal bij oude woningen. Oudere huizen die slecht geïsoleerd zijn, verliezen de meeste warmte via het dak. Deze woningen hebben namelijk geen dakisolatie, dus dat lijkt een logische en tevens rendabele eerste stap. Maar kijk ook goed of er warmte verloren gaat door verouderde ramen (enkel- of dubbelglas) of slechte vloerisolatie. Een goed geïsoleerde woning zorgt niet alleen voor een flinke kostenbesparing op de energierekening, maar je kunt ook rekenen op een woningwaardestijging. Daarnaast zorgt het ook voor meer wooncomfort. Dat is veel waard!

Zonnepanelen, zonneboiler en cv-ketel vervangen

Eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen op het dak en het water verwarmen met een zonneboiler. Het zijn enkele manieren om jouw huis groener te maken. Woon je in een oude woning, dan loont het de moeite om de oude cv-ketel te vervangen voor een zuiniger exemplaar. Ook het vervangen van andere grote huishoudelijke apparaten zoals de droger, wasmachine, koelkast en vriezer is zeker het overwegen waard. Tenminste, als je deze inruilt voor een zuiniger apparaat. Dat spreekt natuurlijk voor zich.

woning-verduurzamen-met-deze-handige-tips

Spots vervangen door ledverlichting

Naast het installeren van zonnepanelen op het dak of het beter isoleren van je woning, kun je met een aantal kleine investeringen jouw huis extra duurzaam maken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloeilampen voor ledlampen, of de inbouwspots keuken gaan vervangen voor led spots van Ledwereld.be. Succes!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]