IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie

Vorige week zondag reden Floor en ik in alle vroegte weg om de IMM Keulen te bezoeken. Deze internationale interieurbeurs werd dit keer gecombineerd met Living Kitchen. Die we uiteraard ook niet wilden missen.

Dus om zes uur ‘s morgens sprongen we in de auto en arriveerden drie uur later met perskaart op een op dat moment nog zeer rustige beurs. Ideaal voor ons, want onze eerste missie was foto’s te maken op Living Kitchen. Hierover heb ik een uitgebreid blog geschreven op mijn woonblog van UW-woonmagazine.nl.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie we love design

Jonge Designers

IMM Cologne is een enorme beurs, die we in één dag onmogelijke volledig kunnen bezoeken. Daarom had ik vooraf een selectie van must-sees gemaakt. Floor wilde heel graag de hal met de jong designers market bezoeken. Helaas waren de interieurontwerpers in de minderheid en konden we een versnelde ronde maken.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie thonet

THONET

De Thonet caféstoel is één van de bekendste design stoelen, je hebt er waarschijnlijk wel eens op gezeten. Michael Thonet heeft met zijn uitvinding om hout met behulp van waterdamp en spierkracht in vorm te brengen, de basis gelegd voor de moderne meubelmakerij. Ter ere van de 200e verjaardag van het merk, werd er tijdens de IMM een speciale two-tone uitvoering gepresenteerd. Deze zal alleen in 2019 verkrijgbaar zijn.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie vitra

VITRA

Bij het zien van de Vitra stand werd Floor helemaal enthousiast. Begrijpelijk, want de mooi uitgevoerde stijlkamers waren prachtig om te fotograferen. Vitra is van mening dat het principe van de collage voor een woon omgeving het beste werkt. Het idee dat een levendige woonruimte aan karakter wint, door een mix van oud en nieuw, hoog en laag, klassiek en modern. Wij kunnen ons hierin perfect vinden.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie string furniture

STRING Furtniture

Het modulaire kastensysteem van String Furniture is uitgegroeid tot een stijlvol en eenvoudig voorbeeld van Scandinavisch design.  Zo bepaal je zelf volledig de indeling en het gebruik van materialen en kleuren. Iedereen kan zo naar eigen wens een String system samenstellen. De String systemen zijn functioneel, prachtig en toe te passen in zowel de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie woud

WOUD Design

Net zoals bepaalde eerste deuntjes, die je direct herkent van een goed nummer, zo is de herkenning voor ons met de meubels van WOUD Design. Onze eerste ontmoeting met het merk was bij M&O in Parijs, in 2017. Sindsdien herkennen wij deze stijl vrijwel direct. WOUD Design heeft een unieke en brede collectie meubels, woonaccessoires en textiel. De collecties hebben allemaal de herkenbare Scandinavische look en feel, waardoor de kleuren en vormen stijlvol met elkaar te combineren zijn. Maar WOUD Design biedt ons net iets anders dan de bestaande Scandinavische merken. Hierdoor staan de collecties van WOUD Design prachtig in verschillende interieurs van moderne woningen tot oude herenhuizen. We love it!

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie pode

PODE

“Pode: design waar je blij van wordt” en dat werden we ook bij het zien van de beursstand van dit Nederlandse topdesign. De lifestylecollectie was één geheel met de prachtig ontworpen stand. Verrassend, fris en kleurrijk opgestelde stijlkamers gaven precies weer waar de wereld van Pode voor staat. Persoonlijk en betaalbaar design voor iedere interieurstijl.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie system 180

System 180

Ik krijg vaak de vraag hoe je op een originele manier een kantoorruimte kan inrichten. System 180 is wat mij betreft het antwoord op deze vraag. Met het unieke modulaire meubelsysteem van System 180 kan je jouw ruimte naar wens inrichten. Hierdoor ontstaat er een dynamische kantoorruimte, waarin je je bedrijf tot grote hoogte kan brengen.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie leoluxe

Leolux

Het Nederlandse designmerk Leolux was sterk vertegenwoordigd in Keulen. In een grote stand maakten we kennis met bestaande en nieuwe designmodellen. De Dutch Designers hebben een reeks van lekkere leefmeubelen tot kunstzinnige objecten gecreëerd. Dit maakt Leolux spannend en vertrouwd te gelijk.

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie 6

Top Merken

Prachtige, luxe, buitenlandse interieurmerken waren rijk vertegenwoordigd op de IMM in Keulen. De ene stand nog mooier en groter dan de andere. Hieronder nog een paar foto’s van de mooiste merken. Wat een inspiratievolle dag! Het was een race tegen de klok, maar we vonden het zeker de moeite waard. Misschien dat we een volgende keer toch maar een hotel boeken.

Beeldmateriaal: Foto Junkiee (onze Floor natuurlijk)

Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie baxter
Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie 3
Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie 7
Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie baxter 2
Styling ID blog IMM Keulen 2019 een kleine sfeerimpressie 4

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This