Let’s Talk About de lifestyle trends van 2018

Donderdag 22 maart 2018 stond hèt persevent van Talk About op de planning. Dit is één van onze favoriete events die jaarlijks voorbij komt. Floor wilde dan ook heel graag mee, dus reden we na schooltijd richting Studio Sarphaat in Amsterdam.

Bij binnenkomst werden we met: “Ha, daar zijn ze hoor de dames van Styling ID”, bijzonder leuk ontvangen. Het weerzien met de dames van Talk About, waarmee we het hele jaar vooral schriftelijk contact hebben, is altijd een feestje.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 20

Talk About Experience

Dit jaar was het thema: TALK ABOUT experience. In speciaal ingerichte, knusse stijlkamers werden de merken luxe gepresenteerd. Alle zintuigen waren dit keer nodig voor de lifestyle beleving. Kijken, ruiken, proeven en luisteren naar de professionele uitleg, een ideale manier om kennis te maken met de nieuwe producten. Dit alles in een ontspannen en sfeervolle ambiance. Fantastisch!

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 5

Nieuwe bekende merken

Een beetje rare titel, maar wat ik ermee bedoel te zeggen is, dat veel nieuwe merken die zich bij Talk About hebben aangesloten, voor ons al bekend zijn. Een bron van herkenning borrelde boven, bij het zien van de Schommels van Purple Frog en de heerlijke interieurgeuren van het Parijse Esteban, de prachtige tegelvloeren van Designtegels.nl en het nieuwe marmeleum van Forbo. De B-bags van Extreme Lounging stonden er ook uitnodigend bij.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Purple Frog
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 designtegels.nl
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Esteban
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Forbo
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Extreme Lounging

Nieuwkomers

Ook dit jaar werden we blij verrast met nieuwe lifestyle merken. Het gloednieuwe Rustic Italian servies van Jamie Oliver, gaf door de presentatie het ‘La dolce vita’ gevoel. SodaStream is het hippe antwoord op de milieuvervuilende plastic waterflesjes. Met dit apparaat tover je kraanwater om in bruisend water.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Jamie Oliver
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 sodastream

Interieurtrends

Het is ook fijn om te zien, dat bepaalde merken als trend blijven. Soms aangepast in een nieuwe look, maar altijd herkenbaar. House in Style heeft haar nieuwste collectie een exclusieve bohemian look gegeven. Geïnspireerd op Het Spaanse eiland Formentera,  heeft de nieuwste collectie bed- en badtextiel, woonaccessoires en homewear een verrassende en exclusieve uitstraling. Verrassend mooi was de combinatie wanddecoratie.

Reddot Design Award

De Kleurentrend ‘New African’ van Amazona Krijtverf paste fantastisch bij de exotische behangprints van Creative Lab Amsterdam. Dit keer werden er geen konijntjes, maar de “Ribbon Chair” van Qeeboo gepresenteerd. Het Finion bad van Villeroy & Boch stond te shinen in de etalage. Met zijn gouden accenten was dit bad een perfecte eyecatcher. De radiatoren van Jaga zijn eveneens exclusief om te zien. Het is niet voor niets dat de Freedom, die zowel kan verwarmen als koelen, een Reddot Design Award heeft gewonnen.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 house in style, qeeboo, wesco
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Amazona krijtverf en Creative Lab Amsterdam
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 finion Villeroy and Boch
Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Jaga en designtegels.nl

Keuken en Tafelcultuur

Na mijn bezoek aan Villeroy & Boch in Duitsland ben ik fan van hun serviezen. Dit jaar is een jubileum jaar, ze bestaan maar liefst 270 jaar (geen typefout!). En ter ere van dit speciale jaar hebben ze het “oudste” servies: de Old Luxembourg een make-over gegeven. Het heet Old Luxembourg Brindille en is gemaakt van premium porselein.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Villeroy & Boch

Ik ben een echte koffie liefhebber. Dus ik was blij met mijn heerlijke kop cappuccino, bereidt met het nieuwste SOLIS apparaat. Genietend van de koffie, vielen mijn ogen op de luxe koffiemakers van Leopold ViennaEn ook de stijlvolle theepotjes van Bredemeijer blijven een lust voor het oog. Theedrinken kan ook heel stijlvol zijn. Het zit hem in de presentatie, daar ben ik inmiddels van overtuigd.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Leopold vienna

De sfeerbrengers van het event waren de prachtige kandelaren van Zilverstad. Strak modern of een klassiek model, romantiek gegarandeerd. In combinatie met een prachtig servies krijgt het diner de perfecte finishing touch.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 Zilverstad

Let’s Talk About Kids

Super schattig is het kinderhoekje. Met het dieren print behang van Creative Lab Amsterdam. Een kinderbestek en spaarpotjes van Zilverstad. En een super leuk poezen servies.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 kids

Na onze ‘perstour’ werden we nog verwend met heerlijke hapjes en een super nieuw drankje, genaamd Dodo. Met enorm gevulde goodiebags in onze handen, namen we afscheid van de gastvrije dames van Talk About. Met een big smile verlieten wij Studio Sarphaat. Maar niet zonder special thanks, aan alle deelnemende merken.

Styling ID Blog Let's Talk About de lifestyle trends van 2018 kids

Er ontbreken nog een paar merken, waarvan Floor ook mooie foto’s heeft gemaakt. Die willen we jullie niet onthouden.

Foto’s: Floor de Kler (instagram: Fotojunkiee)

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This