De kant en klaar haag voor de tuin

Een groene erfafscheiding geeft de tuin direct sfeer. Met de komst van de kant en klare haag Euonymus, is dit ook in mum van tijd gefixt.

Ik heb een jaar lang tegen een kale schutting aangekeken, uiteraard waren er enorm veel Hedera plantjes bij gepoot, alleen duurde het even voordat deze gingen groeien. En toen het ging groeien was ik wekelijks bezig met het goed begeleiden van de klimop. Totdat er geen houden aan was en we besloten drastisch te gaan snoeien. Met de komst van de kant en klaar haag van Groenspecialist Mobilane, wordt dit een stuk eenvoudiger in de tuin.

Styling ID Tips en Trends De kant en klaar haag voor de tuin 3

Volwassen

De nieuwe Mobilane Kant & Klaar Haag is 180 cm hoog en 120 cm breed. De kardinaalsmuts is opgekweekt langs een roestvast stalen raster en neemt nauwelijks ruimte in. Doordat het meerjarige kweekproces hebben de haagelementen een volwassen uiterlijk met een optimale groene uitstraling en zorgen ze direct voor privacy. De volgroeide haag heeft nauwelijks onderhoud nodig en kun je op elk moment in het jaar plaatsen. In het najaar krijgt de kardinaalsmuts een warmrode kleur.

Styling ID Tips en Trends De kant en klaar haag voor de tuin 4

Planten

Het planten van een Mobilane Kant & Klaar Haag is eenvoudig; met een paar uurtjes werk is het klusje geklaard en staat er een volwassen groene haag. Voor het beste resultaat voeg je eerst verse tuingrond in de plantgeul toe. Geef voldoende water en de wortels ontwikkelen zich vanzelf verder in de grond. De kant en klaar kardinaalsmuts als erfafscheiding? Gebruik dan palen tussen de haagelementen. Met uitzondering van stevige vorstperiodes kun je de hagen het hele jaar door planten.

Styling ID Tips en Trends De kant en klaar haag voor de tuin

Variatie

Naast de Euonymus ‘Dart’s Blanket’ bestaat de collectie van Mobilane Kant & Klaar Hagen uit verschillende klimopsoorten, haagbeuk (Carpinus betulus) en vuurdoorn (Pyracantha). De hagen zijn verkrijgbaar in verschillende maten variërend van 100 cm tot 300 cm hoog.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.mobilane.nl of www.mobilane.be.

Styling ID Tips en Trends De kant en klaar haag voor de tuin 2

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This