De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar

Je kunt ze nu niet meer wegdenken in de huidige badkamertrends. Nog steeds wordt de waskom als een stijlvolle eyecatcher gekozen, ter vervanging van de meer standaard wastafel.

Bij het zien van een waskom in een badkamer of toilet krijg ik toch altijd een exclusief gevoel. Het geeft de badkamer net dat luxe tintje. De waskom blijft een trend op sanitair gebied en toch: De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar!

Styling ID Tips & Trends De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar toilet

Revolutionaire ontwikkeling

Twintig jaar geleden is de eerste schotelvormige waskom door Alape op de markt gebracht. In die tijd een revolutionaire ontwikkeling, er werden tot dan toe alleen onderbouw- en inbouwwaskommen gemaakt. Deze ontwikkeling gaf een geheel nieuwe uitstraling aan de badkamer. Het wastafelblad en het wastafelmeubel stonden niet meer in zijn geheel centraal. De schotelvormige waskom stond majestueus in een verhoogde positie op het wastafelblad en werd een echte eyecatcher.

Styling ID Tips & Trends De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar kleine ruimte

Het ontwerp

De geschiedenis van de schotelvormige waskommen begint met een onderzoeksproject van Gerhard Busalt, de ontwerper. Het wassen van onze handen, welke zich tijdens deze handeling tot een bol vormen, heeft geleid tot de vorm van de waskom; een bolvorm. Busalt heeft met opzet voor de bolvormige waskom maar één derde van de bolling gebruikt. Hierdoor wordt de vorm visueel verbreed aan de bovenzijde. Bij een waskom van een halve bol, zou de indruk gewerkt worden, dat de kom naar de bovenkant toeloopt.

Styling ID Tips & Trends De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar kleine ruimte wit

De Schotelvormige waskom

De schotelvormige waskom, welke zich als echte eyecatcher op het wastafelblad presenteerde, werd populair en diende als basis voor zeer veel verdere ontwerpen, die Alape op de markt heeft gebracht en nog steeds brengt. Voorbeelden hiervan zijn de Piccolo en Insert modellen, welke een oplossing bieden voor zeer kleine badkamers en toiletruimtes. Ook het door Sieger design ontworpen Unisono model is een goed voorbeeld. Deze kom heeft een unieke esthetiek, waarbij de 3mm dunne rand, hét kenmerk van Alape, prachtig tot zijn recht komt.

Styling ID Tips & Trends De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar kleine ruimte schotelvorm

Alape blijft ontwikkelen

De laatste ontwikkeling van Alape is de verscheidenheid aan finishes. Nieuw zijn de Bicolor en Metallic Dark Iron schotelvormige waskommen. Ronde en ovale 3 mm waskommen zijn zeer geschikt voor metalen oppervlakken. Het metallic glanzende oppervlak wisselt van nuance door verschillende lichtinval en geometrie en reflecteert op een prachtige wijze de omgeving. Bicolor daarentegen verenigt twee contrasten: zwart/wit en mat/glanzend. De precisie en exactheid van de overgang van de twee kleuren wordt versterkt door het uiterst dunne karakter van de ronde waskommen van 3 mm: deze eindigt aan de uitwendige, uitlopende waskomrand en zorgt er op deze wijze voor dat het witte oppervlak als exacte rand ook aan de buitenzijde wordt beleefd.

Beeldmateriaal: Alape

Styling ID Tips & Trends De schotelvormige waskom van Alape bestaat 20 jaar rond

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]