Op bezoek bij Sphinx

Een dagje Maastricht is altijd leuk, maar op uitnodiging van Sphinx leerde ik de stad echt kennen. In deze Limburgse hoofdstad ligt namelijk de roots van dit eeuwenoude sanitair merk.

Namens UW-woonmagazine ging ik met een leuke club collega’s op bezoek bij Sphinx. Deze geheel verzorgde reis begon al om 7:00 uur ‘s morgens in Amsterdam. Onze eerste stop was op het oude fabrieksterrein van Sphinx. In één van de fabriekshallen is een studentenhotel gevestigd. Na een kop koffie met natuurlijk Limburgse vlaai werden wij rondgeleid door dit historische pand, dat een enorm hippe bestemming had gekregen.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx the student hotel

Sphinxkwartier

Dat Sphinx een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Maastricht, werd me duidelijk tijdens de stadswandeling. Aan de basis van Sphinx staat de beroemde Maastrichtenaar Petrus Regout, die in 1836 aardewerkfabriek oprichtte in Maastricht. Het zogenaamde Sphinxkwartier bestaat uit meer dan alleen de fabriekshallen. Eenmaal door de historische poort gelopen, liet de gids ons een aantal belangrijke gebouwen zien uit de geschiedenis van Sphinx.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Sphinxkwartier

Elektriciteitscentrale

Na de wandeling kwamen we aan bij Lumière Cinema. Dit filmhuis, restaurant en café is gehuisvest in een prachtig gerestaureerd pand. Vroeger diende dit gebouw als elektriciteitscentrale voor de industrie op het Sphinxkwartier. Binnen herleeft de geschiedenis door het behoud van oorspronkelijke materialen en ornamenten. Na een overheerlijke lunch verlieten we het Sphinxkwartier voor een bezoek aan de Sphinx showroom.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Lumiere

Sphinx van nu

Sinds 2015 maakt Sphinx onderdeel uit van de Geberit Group. In deze nieuwe vorm beschikt Sphinx over een zeer innovatieve kracht. Hierbij spelen technologie, design, hygiëne en comfort een uitgangspunt. Gericht op producten die ook kostenbesparend zijn op gebied van water-, energieverbruik en schoonmaakkosten. Een prachtig voorbeeld daarvan is de Sphinx Rimfree®: het toilet zonder spoelrand. De nieuwe standaard van Sphinx.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Rimfree toilet softclose
Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Rimfree toilet

Badkamerconcept afgestemd op gebruiker

De laatste badkamerserie is niet gebaseerd op ruimte, maar op de gebruiker van de badkamer. Na intensief onderzoek heeft men inzichtelijk gekregen waaraan de perfecte badkamer moet voldoen. Met de Sphinx Acanto bewijst men dat je de ultieme badkamer kunt samenstellen. Dankzij het brede assortiment aan wastafels, badkamermeubels, spoelrandloze Rimfree® closets, bidets en baden, kan de consument haar eigen, uiterst persoonlijke badkamer ontwerpen en tot in detail naar wens inrichten.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Badkamerconcept Acanto

Bijzondere elementen

Voor maximaal comfort biedt Sphinx Acanto een bijzondere spiegelkast. Zowel de deuren, als de volledige achterzijde aan de binnenkant van de kast, zijn voorzien van een spiegeloppervlak met verlichting. De beide draaideuren hebben aan de binnenzijde aflegplateaus, waardoor make-up, scheerspullen en andere verzorgingsproducten altijd binnen handbereik zijn, terwijl het spiegelbeeld goed zichtbaar blijft. Deze badkamerserie beschikt ook over een apothekerskast die toegepast kan worden als room divider.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Badkamerconcept spiegelkast Acantoserie

Flush Tour

Na het uitgebreide en informatieve bezoek aan de showroom stond er wederom een wandeling gepland. Dit keer hopten wij van toilet naar toilet. Deze toiletten zijn ontworpen door studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. In negen publieke ruimtes, waaronder het Bonnefantenmuseum, hebben zij de toiletten opnieuw gestyled. Hiervoor leverde Sphinx het sanitair. Een hilarische route die overging in “Hap en Stap”, een hippe manier van dineren. In diverse restaurants (ook onderdeel van de Flush Tour) nuttigden wij voor-, hoofd- en nagerecht.

Styling ID blog op Bezoek bij Sphinx Flush Tour toilet

Dank

Met een hoofd vol nieuwe indrukken en een goed gevulde maag, eindigde de dag rond middernacht in Amsterdam. Het was van A tot Z een super dag.

Hartelijk dank Esther Osnabrugge van Geberit voor de uitnodiging, Michelle en Wendy van MIES PR voor de goede organisatie en alle andere deelnemers voor de fijne kennismaking.

Ben jij nieuwsgierig naar het Sphinx Acanto badkamerconcept? Bezoek dan een badkamerspecialist bij jou in de buurt.

De stadswandeling en Flush Tour is voor iedereen aan te raden. Wil je een rondleiding door het industrieel historische Sphinxkwartier, kijk dan op deze website.

Beeldmateriaal: Styling ID en Sphinx

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]