Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch Duitsland

Op de vraag of ik wilde deelnemen aan een internationaal blogger event bij Villeroy & Boch Duitsland, kon ik alleen maar JA zeggen. Natuurlijk even snel overleg gehad met de kids, want ik ging toch drie dagen op pad. Zij vonden het alleen maar super gaaf.

Dus pakte ik mijn koffertje en reed ik op 7 december jl., gewapend met geleende sneeuwkettingen, richting Mettlach in Duitsland. Best spannend! Ik rijd heel veel, maar meestal met een auto vol.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland schloss Saareck

Schloss Saareck, Mettlach

Bij Maastricht was mijn eerste en enige stop, want het was inmiddels lunchtijd. De reis ging heel voorspoedig. In de Ardennen was het door mist even lastig, maar eenmaal in Luxemburg kon ik lekker doorrijden.

een kamer uit een sprookjesboek

Rond 17:00 kwam ik bij het prachtige kasteel aan (foto hierboven heb ik op de dag gemaakt, want het was inmiddels te donker). Inchecken ging heel gemoedelijk, waarna ik naar mijn kamer werd begeleid. Hoe chique is dat! Achteraf ook wel noodzakelijk, want ik had het nooit gevonden. Toen ik de kamerdeur opende moest ik mezelf inhouden! Ik heb al heel wat reizen over de wereld mogen maken, maar nog nooit op zo’n unieke plaats geslapen. Dit was een kamer uit een sprookjesboek.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland slaapkamer binnenkomst
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland badkamer V&B
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland bed
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland badkamer happy

Kook-event

Na de nodige hilarische filmpjes aan mijn kids gestuurd te hebben, ging ik naar beneden om kennis te maken met Ines en Karo van Villeroy & Boch en mijn collega bloggers. Met een heerlijk glas wijn toostten we op de komende dagen. Om precies 19:00 uur verlieten wij de gezellige kamer voor een kooksessie in de keuken van het kasteel. Een ieder gekleed met een schort voorzien van naam. Wat een leuke en ontspannen manier om elkaar te leren kennen, zeker omdat niemand van ons begreep wat we moesten doen. De taalbarrière zat de kok een beetje in de weg. Na de nodige inzet, vroeg hij ons met een lach de keuken te verlaten. Zodat hij ons diner zelf kon finishen.

Diner

In een speciale kamer stond een prachtig gedekte tafel op ons te wachten. Grappig dat ik dit keer niet hoefde uit te leggen, dat ik er eerst een foto van wilde maken!

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland kook event
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland diner

Gesa Hansen

Na een goede nachtrust werd ik vrolijk wakker. We moesten vroeg ontbijten, want om 9:30 uur zouden we een interview hebben met Gesa Hansen, designer van het kleurconcept van Villeroy & Boch. Vooraf had ik me al aardig ingelezen en anders dan verwacht, hadden mijn collega bloggers dat niet gedaan. Dat gaf me zelfvertrouwen, waardoor ik ontspannen de dag begon. Ik was natuurlijk te vroeg beneden, want te laat komen zit niet in mijn systeem. Hierdoor kwam ik per ongeluk naast Gesa in de “lobby” te zitten.

o ja als ik in Parijs ben, moet ik een keer in zijn restaurant komen eten….

Met het idee ik ken haar ergens van, kwamen we in contact. Toen het kwartje viel hadden we al een ontzettend leuk gesprek. Ze vertelde me anekdotes over de tijd dat ze nog voor haar vader werkte; Hoe leuk ze het vindt om moeder te zijn; Dat ze een bijzonder leuke man heeft, waarmee ze net getrouwd is; En o ja als ik in Parijs ben, moet ik een keer in zijn restaurant komen eten…. Mijn dag kon niet meer stuk!

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland lobby
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland ontbijttafel

Het interview

In de zogenaamde Chimneyroom kregen we eerst een presentatie van Gesa. Aangezien we met een kleine groep waren, kroop ik in een grote fauteuil dichtbij haar. Ontspannen en met veel humor deed ze haar presentatie. Na een korte introductie over hoe ze opgroeide in een zeer minimalistische omgeving, vertelde ze uitvoerig waarom kleur haar gelukkig maakt.

Kleurconcept

Wanneer Villeroy & Boch haar benadert voor het ontwerpen van een kleurconcept woont ze inmiddels al een paar jaar in Parijs. hier bedenkt ze vier harmonische kleurwerelden gebaseerd op de kleurige jaargetijden die ze in deze stad zo aanbidt. Een neutrale reeks uit het zwart-grijs-spectrum maakt het pallet compleet. Ben je nieuwsgierig naar het hele interview met Gesa? Lees dan hier mijn artikel dat ik voor UW-badkamer schreef. Wat een bijzonder leuke en innemende vrouw! Ik ben blij dat ik haar heb mogen ontmoeten.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland Interview Gesa Hansen
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland Gesa Hansen

Een kijkje in de “keuken” van Villeroy & Boch

Na het interview stonden er twee bezoeken aan verschillende fabrieken van Villeroy & Boch op de planning. In de eerste fabriek worden de fameuze porseleinen serviezen gemaakt. Vooraf kregen we, in de kantine, uitleg over de gebruikte grondstoffen en het productieproces. Voorzien van een “oortje” betreden we daarna de fabriekshal. Geen overbodige luxe, met alle werkende machines om ons heen konden we elkaar bijna niet verstaan. Helaas, maar wel begrijpelijk, mochten we zelf geen foto’s of film opnemen in de fabriek. Anders had ik zeker de rondrazende robots vast willen leggen. Je hoort ze niet aankomen, er is geen gevaar voor botsing want ze stoppen netjes voor je, maar hierdoor wordt het productieproces wel verstoord. Opletten dus!

Mensenhanden

Naast de vele machines zijn er nog genoeg medewerkers te vinden, die hun taak bijzonder serieus nemen. Onze gids vertelde dat wanneer één persoon een fout maakt, de andere mensen die aan hetzelfde product gewerkt hebben, niet uitbetaald krijgen. Deze arbeiders ontvangen een basissalaris. Voor ieder premium quality product dat ze leveren, ontvangen ze een bonus. Hierdoor wordt het productieproces een persoonlijke aangelegenheid. Villeroy & Boch levert altijd de hoogste kwaliteit. Sommige serviezen worden zelfs nog met de hand geschilderd.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland rondleiding
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland recycle
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland productieproces
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland handgeschilderd Artesano Nature

Sanitair Fabriek

Na een super lekkere lunch in de oude Abdij, reden we naar de Sanitair fabriek. Hier kregen we eenzelfde instructie, met verschil dat we in deze fabriek veiligheidsschoenen moesten dragen. Het proces is nagenoeg hetzelfde, alleen duurt het “bakken” van het keramiek langer. In een oven van zo’n 126 meter lang, wordt het sanitair tergend langzaam doorgevoerd. Een enorme hitte komt je tegemoet, wanneer je erlangs loopt.

Flush gedrag

Grappig was de uitleg in de testruimte van de toiletten. Ieder land heeft zijn eigen eisen voor wat betreft het doorspoelen. Stukken krant, pingpongballen, knikkers, repen spons voor iedere nationaliteit staat een gecombineerde testkit klaar. De fabrieken zijn 24/7 open, op vier weken na. Twee weken in de zomer en twee rond kerstmis sluiten de fabrieken en is iedereen vrij.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland sanitair
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland testkit
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland toiletten
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland flush testen

Museum

Onze laatste bestemming bevond zich in de oude Abdij. In een prachtige zaal kregen we eerst een film te zien over de rijke geschiedenis van Villeroy & Boch. Daarna bezochten we het museum, hierdoor werd het verhaal dat vertelt werd in de film duidelijk. Prachtige originele stukken zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Alleen de originele tegelvloer die in de Titanic was verwerkt is verloren gegaan. In de showroom werden alle huidige serviezen op passende wijze ten toon gesteld. Ik herkende diverse borden, die bij het ontbijt en diner gebruikt waren.

Ongelooflijk hoe snel je een team kan vormen

Moe maar voldaan kwamen we om 17:30 terug bij het Schloss. We kregen 1,5 uur de tijd voor onszelf en hoe mooi ik mijn torenkamer ook vond, ik koos toch voor de zitruimte in het centrum van het kasteel. Genietend van de gasten die arriveerden, kletsend met collega’s, genietend van een heerlijk glas rode wijn. Het diner was wederom fantastisch en het gezelschap nog meer. Ongelooflijk hoe snel je een team kan vormen met totaal onbekenden en met verschillende nationaliteiten. Onze “butler” bleef de glazen vullen en rond 1 uur besloten de overgebleven bloggers toch maar te gaan slapen.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland bioscoopzaal
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland Old Luxembourg wedding V&B
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland servies voor de paus
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland titanic
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland Old Luxembourg
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland servies
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland tiles
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland Colourful Life

Shop till you drop

Na het laatste ontbijt in het prachtige Schloss Saareck werd het tijd om te shoppen. Gewapend met een echte Villeroy & Boch family & friends discount card, was dit nog leuker! In het centrum van Mettlach bevond zich de outletstore van V&B. Wat oogde als een normale winkel, ontpopte zich als een walhalla voor de porseleinfan. Megadruk en karren vol prachtige serviezen reden richting de kassa. Voor mij was het wederom een bron van herkenning. Ik heb een paar souvenirtjes weten te bemachtigen en toen was het moment daar om aan mijn terugreis te beginnen. Met super smile en een hoofd vol indrukken reed ik weg. Natuurlijk de verkeerde kant op, maar dat boeide me niet, zo kon ik nog even genieten van het prachtige landschap.

Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland outletstore
Styling ID blog Internationaal Blogger event bij Villeroy & Boch in Mettlach, Duitsland kerstservies

Tijdens het schrijven van dit blog realiseer ik me hoe leuk mijn werk is. Hoe bevoorrecht ik ben om te kunnen en mogen reizen, mensen te ontmoeten en dit met jullie mag delen.

Bedankt dames van Talk About voor jullie keuze om mij te sturen. Villeroy & Boch bedankt voor de persoonlijke uitnodiging en benadering, voor alle informatie en gezelligheid. En aan mijn Europese collega’s: we’ll keep in touch!

Beeldmateriaal: Styling ID

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]