De sfeer van een lampion

Wie in Azië is geweest, begrijpt precies wat ik bedoel met “de lampion heeft iets magisch”.

Maar ook dichter bij huis. Op de 11e november om precies te zijn staat de lampion centraal. Ik ben katholiek opgevoed en liep als kind mee in de lampionoptocht van Sint Maarten. Ik herinner me koude avonden, met allemaal verschillende papieren lichtjes. We liepen van de basisschool naar de kerk. Ik was super opgelucht wanneer mijn lampion het redde, want in die tijd liepen we met echte kaarsjes! Maar de sfeer van lampionlichtjes in het donker, geeft me nog steeds een fijn gevoel.

De sfeer van een lampion handgemaakte rode lampionnen

Lampionsenzo.nl haalt mystieke sfeer naar Nederland

Tijdens een wereldreis kwamen Harry van Vilsteren en zijn vrouw in Hoi An terecht. Een Vietnamees plaatsje waar de restaurants en winkels langs het water in de avond verlicht worden door kleurige lampionnen. Betoverd door deze sfeer werd het idee geboren om de lampionnen naar Europa te halen.

De sfeer van een lampion kleurrijk handgemaakte lampionnen

Mystieke verlichting uit Vietnam

Zo ontstond 7 jaar geleden, een Aziatisch product dat voldoet aan onze westerse kwaliteitsnormen. Inmiddels heeft Lampionsenzo een eigen werkplaats in Vietnam en worden er jaarlijks meer dan duizend exemplaren verkocht in Europa én in Amerika. Alle lampionnen hebben een bamboeframe en zijn bespannen met gekleurde zijde stof. Hang er een spaarlamp in en de lampion geeft een warm, zacht licht af, voor een prachtige mystieke sfeer.

De sfeer van een lampion handgemaakte roze lampionnen

Verantwoord geproduceerd

Van het maken van de lampionnen kunnen inmiddels zeven gezinnen in Vietnam rondkomen. Lampionsenzo verleent microkredieten aan de makers en neemt de lampionnen rechtstreeks af, zodat de makers een eerlijke prijs ontvangen. Daarnaast worden de lampionnen verpakt en verstuurd door medewerkers van de sociale werkvoorziening (de Inclusief Groep) in Nunspeet. Het resultaat is een kwaliteitsproduct dat in alle opzichten verantwoord is. Met de aankoop van een handgemaakte lampion van Lampionsenzo roep je dus niet alleen een geweldige sfeer op, maar óók een goed en verantwoord gevoel!

De sfeer van een lampion handgemaakte blauwe lampionnen

Over Lampionsenzo.nl

Lampionsenzo is hét adres voor zijden lampionnen uit Azië. De lampionnen zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen vier werkdagen geleverd in Nederland en België. Ze zijn bijzonder geschikt als sfeerverlichting in huis, op het balkon of in de tuin. Maar ook een blikvanger in een restaurant, een ontvangstruimte of op een bruiloft. Bekijk het complete assortiment op www.lampionsenzo.nl.

Beeldmateriaal: Lampionenzo

De sfeer van een lampion handgemaakte gele lampion
De sfeer van een lampion handgemaakte gele lampionnen
De sfeer van een lampion handgemaakt paars
De sfeer van een lampion handgemaakte gele lampionne tuin

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]