Vintage Schatzoekers

Kennen jullie de TV-serie “Salvage Hunters” van Discovery Channel? Deze serie laat de zoektocht zien van Antiekhandelaar Drew Pritchard naar bijzondere items uit de geschiedenis van het Britse huisraad.

Wij hebben een Nederlandse versie van deze Salvage Hunters. Sil en Anita van de Brocanteschuur in Venray reizen samen bijna heel Europa door. Steeds op zoek naar unieke Vintage, Brocante en Antieke voorwerpen.

Blog Styling ID Vintage Schatzoekers winkel 1

Op zolder

Herken je het gevoel om stiekem even bij iemand een kijkje op zolder te nemen? Zo spannend wat iemand bewaart en waarom. Welk verhaal zit erachter. Ik herinner me de keer dat ik met mijn vader en broer tapijt moesten leggen op een voorzolder van een kerk. Mijn paps was ook altijd nieuwsgierig en nergens bang voor. Maar deze zolder gaf mij een heel onheilspellend gevoel, al die beelden en kruizen die door elkaar heen stonden. Toch zou dit een prachtige inkoopbron zijn geweest voor de Brocanteschuur. Helaas helpt Sil me uit mijn droom, want op de Nederlandse zolder is niet veel meer te vinden. Voor speciale spullen moet je toch de grens over.

Blog Styling ID Vintage Schatzoekers beeld

Geluksgevoel

Dezelfde spanning en enthousiasme die ik op tv zie, vind ik terug bij Sil en Anita. Als ze na uren rijden op een plek komen, waar ze de gewenste schatten vinden. Ook al weten ze van te voren waar ze naar toe rijden, de buit kan altijd tegenvallen. Of juist een verrassing in petto hebben, het geluksgevoel van dat unieke moment is fantastisch.

Blog Styling ID Vintage Schatzoekers drukkerij

Eén van de drukkerijkasten uit de inboedel van een oude drukkerij in Frankrijk, die door Sil en Anita opgekocht werd.

Waarde

Je moet echt verstand van zaken hebben om in te schatten wat waarde heeft of niet. Dat hangt van meerdere factoren af. Belangrijk is te kunnen inschatten of je er ook klanten voor hebt. Sil kent de markt, waar hij zich al jaren op beweegt. Zodoende heeft hij ook een enorme kennis opgebouwd om te weten of iets waarde heeft of niet. Anita schat de artikelen in op stylingswaarde. Past het in het Nederlandse interieur? Is het ondanks “de leeftijd” ook trendgevoelig. Denk aan de enorme industriële lampen, die we in de winkels nieuw aangeboden krijgen. Hoe gaaf is het om deze, in originele vorm te kunnen kopen bij de Brocanteschuur?

Blog Styling ID Vintage Schatzoekers lampen thuis

Foto van een tevreden klant!

Design klassiekers

De twee Venrayse schatzoekers hebben ook een speciaal neusje voor echte Design klassiekers. Sommige items komen wel in de winkel te staan, maar de meeste hebben direct een bestemming. Architecten en Interieurstylisten (ook buitenlandse) hebben de weg naar Sil en Anita inmiddels ook al gevonden. Speciaal op hun verzoek wordt er gedurende de reis gericht gezocht naar design van de vorige eeuw.

Blog Styling ID Vintage Schatzoekers winkel 2

Brocanteschuur

Alle vondsten worden mooi gestyled in de Brocanteschuur. Deze winkel vind je in hartje Venray. Daar begint jouw zoektocht naar een voorwerp met een verhaal.

Wil je meer informatie, kijk dan op de website van de Brocanteschuur.

Blog Styling ID Vintage Schatzoekers Sil en Anita

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]