showUP highlights

Floor en ik keken er al weken naar uit en afgelopen zondag mochten we weer naar showUP. Een walhalla aan mooie merken en bedrijven, relaxte sfeer, dus voor ons een feestje om dit event te bezoeken.

showUP is voor ons een thuiswedstrijd. In de Expo Haarlemmermeer Vijfhuizen vindt deze beurs twee keer per jaar plaats. Inmiddels kennen wij heel veel exposanten en verheugen wij ons erop om nieuwe relaties aan dit lijstje toe te voegen. Door de unieke glazen accommodatie kun je er prachtige foto’s maken, nog een reden waarom deze vakbeurs zo fijn is.

Styling ID blog showUP highlights stylebox

Dynamische samenwerking

Ons eerste doel is de stand van E-Brands en Purple Frog te bezoeken. Deze twee bedrijven zijn sinds eind vorig jaar gaan samenwerken en met beide hebben we regelmatig contact. Purple Frog kennen we natuurlijk van de fantastische schommels en E-Brands van onze “Kong meets Floor” foto. De gorilla lamp was er helaas niet, wel een nieuw product.

Parfume is the most intense form of memory

Prachtig rokende en heerlijk geurende aroma diffusers trokken onze aandacht. De interieurparfums van Esteban zijn gebaseerd op echte liefde! Om het hart te stelen van zijn geliefde ontstond 35 jaar geleden de eerste delicate geur. Tot op de dag van vandaag maakt Esteban heerlijk geurende producten. Frans vakmanschap dat met de hand vervaardigt wordt. De nieuwste geur: Terre d’AGRUMES werd op showUP gepresenteerd. Een interieurparfum die de lente in huis brengt.

Styling ID blog showUP highlights Esteban van E-Brands

Hollandse eenvoud

De presentatie van Hinck Amsterdam viel op door de “moodboards”. Op iedere tafel werden de materialen op kleur gepresenteerd. De achterwand vertegenwoordigde slechts een klein deel van de collectie. Maar genoeg om goede indruk te krijgen van de prachtige producten. Kussens, plaids, vilten manden, lampen, aardewerk en badkameraccessoires worden door Creative Director Willemijn Walenkamp zelf ontworpen. Alles wordt met de handgemaakt/-geweven in India. Naast de mooie producten, was vooral het gesprek fantastisch. Met veel humor en passie werd ons het verhaal achter de brandnaam verteld. Leuk om jullie ontmoet te hebben!

Styling ID Blog showUP Highlights Hinck
Styling ID Blog showUP Highlights Hinck blauw
Styling ID Blog showUP Highlights Hinck geel

Producten met een verhaal

Bijzonder was onze ontmoeting met Katja Schuurman, die met Return to Sender de beurs een mooie en kleurrijke boodschap bracht. Tijdens de vele reizen die zij maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ondernemerschap. Door de maker en de gebruiker van de producten bij elkaar te brengen, ontstond er niet alleen een hele mooie collectie van eerlijke duurzame producten maar ook werkgelegenheid in de arme landen. Unieke producten met een bijzonder verhaal. Gepassioneerd vertelde Katja wat een moeilijke en zware weg de (meestal) vrouwelijke vakmensen moeten afleggen om hun product te kunnen verkopen. Return to Sender heeft inmiddels een rijkgevulde catalogus met producten vanuit diverse ontwikkelingslanden. Hierbij een klein foto-overzichtje.

Styling ID Blog showUP Highlights Return to Sender
Styling ID Blog showUP Highlights Hinck plaids
Styling ID Blog showUP Highlights return to sender vaasjes
Styling ID Blog showUP Highlights Return to Sender Katja en Floor

Designed for Kids

Halverwege de beurs kwamen we het Deense bedrijf by KlipKlap tegen. De Deense dame herkende ons direct. De prachtige collectie Scandinavisch design was dit keer aangevuld met de multifunctionele kidsline. Tanya van Esveld, van New Kid Agency, showde ons hoe ontzettend praktisch de speelmatrassen van by KlipKlap zijn. Deze stijlvolle matrassen kun je in een handomdraai veranderen van een bank, naar een speeltunnel of klimmatras, om te eindigen als luxe logeermatras. Handig om met de kleintjes op de grond te spelen en een stoere aanvulling in de tienerkamer. Naast de matras heeft het Deense bedrijf ook nog fijn kinderfauteuiltjes, in mooie trendkleuren.

Styling ID Blog showUP Highlights by KlipKlap matras
Styling ID Blog showUP Highlights by KlipKlap kids chairs

Stijlvolle serviezen

Ze stonden op mijn lijstje om te bezoeken op Intirio, helaas kwam het er toen niet van. Ik was dan ook super blij om de prachtige serviezen van Clip BV toch te kunnen zien. Het servies van Bunzlau Castle wordt met de hand gemaakt en wordt gekenmerkt door de prachtige diep blauwe patronen en blauwe rand. Flora Castle is vrolijk en stijlvol gedecoreerd, met kleurige bloemen en is net nieuw in de collectie. Beide serviezen worden gebakken op 1250 graden Celsius, wat betekent dat het extra sterk is. Je kunt de tafel mooi stylen met passend textiel.

Styling ID Blog showUP highlights Bunslau Castle
Styling ID Blog showUP highlights Flora castle

Zo Puik

Het is zo fijn wanneer je de mannen van Puik tegenkomt. Altijd enthousiast om ons te zien en super gastvrij. Zo mochten wij voor heel even tafeldame van Fold zijn, de nieuw gelanceerde designtafel. Na een verfrissend drankje bezochten we snel een paar bekende exposanten. Wel fijn dat de stands van Knit Factory, House in Style, Liv Interior, Madu Madu en Studio Hamerhaai dicht bij elkaar stonden.

Bij de gaafste stand van showUP: House Doctor; werden we enthousiast ontvangen door exportmanager Paul. Aan de hand van de mooi ingerichte shops, maakten wij kennis met de vier matchende Brands: Monograph, Nicolas Vahé; Meraki en natuurlijk House Doctor. De perfecte Deense wereld van interieur, lifestyle en body & soul!

Styling ID Blog showUP Highlights Puik
Styling ID Blog showUP Highlights Studio Hamerhaai
Styling ID Blog showUP Highlights Knit Factory
Styling ID Blog showUP Highlights Liv Interior
Styling ID Blog showUP Highlights Madu Madu
Styling ID Blog showUP Highlights House in Style
Styling ID Blog showUP Highlights House Doctor

Waterproof Behang

Op het moment dat we besluiten iets sneller over de beurs te lopen (de tijd dringt) lopen we langs een badkamer die gedecoreerd is met behang. Tja, dan kunnen we niet anders dan even informatie opvragen. Marike Strooper van Slowclub begreep onze nieuwsgierigheid en nam de tijd om ons te informeren over de mogelijkheden. Waterproof Behang (Behangfabriek, INSTABILELAB) is mogelijk, zelfs in de douchecabine. Hoe cool is dat.

Styling ID Blog showUP Highlights Slowclub Instabilelab

Deens primeurtje

Het was al aangekondigd: Broste Copenhagen presenteert een mooie gestoffeerde collectie meubelen. De meubels hebben een eigentijdse ‘Nordic’ Style. Prachtige sofa’s met elegante look. Fijne zachte kleuren en materialen. Rustgevende meubels, met een comfortabele zit, die uw woonkamer smaakvol verrijken. In Nederland verkrijgbaar via Rustik Lys.

Styling ID Blog showUP Highlights Broste Copenhagen groen
Styling ID Blog showUP Highlights Broste Copenhagen grijs

Tot september

Wat was showUP weer leuk. Een fijne ontmoetingsplaats, waar we keer op keer verrast worden door mooie nieuwe brands. Soms denken we wel eens wanneer houdt het op, maar dat vergeten we dan maar weer heel snel! Nog maar een paar maandjes voor de volgende showUP!

Beeldmateriaal: Floor de Kler (instagram: Fotojunkiee)

Styling ID Blog showUP Highlights cherrylamp

Cherrylamp (Qeeboo)

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]