Op de Facebookpagina van Styling ID plaats ik niet alleen berichten over mijn projecten. Maar ook over interieur en/of styling ideeën. Op mijn “post” over hoe je met grijstinten een betonlook creëert, ontving ik een persoonlijk bericht van Nils de Wilde. Nils is eigenaar van een schildersbedrijf en vroeg of ik geïnteresseerd zou zijn in een afspraak met hem. Hij wilde me graag meer vertellen en laten zien, over de mogelijkheden op gebied van verschillende decoratieve wandafwerkingen. De Italiaanse Stucco’s! Ik was van mening dat ik zo’n beetje alle vormen van wanddecoratie wel kende. Na een bezoek aan zijn Facebookpagina besloot ik toch in te gaan op zijn uitnodiging.

Italiaanse Stucco’s: CozyWalls-betonlook, Blog by Styling ID

Creativiteit

Even spontaan als zijn bericht werd ik in zijn showroom ontvangen. Onder het genot van een kop thee vertelde Nils, dat hij naast de geijkte schilder-, behang- en stucwerkzaamheden die zijn bedrijf aanbiedt, op zoek was naar een wandafwerking waarin hij zijn creativiteit nog meer kwijt kon.

Enthousiast vertelde hij over zijn cursusreizen

Vandaar dat hij zich heeft gespecialiseerd in Italiaanse Stucco’s. Enthousiast vertelde hij over zijn cursusreizen naar Italië. Daar heeft hij het van de “meesters” zelf geleerd. Kwaliteit is heel belangrijk, daarom werkt hij met merken als: Valpaint, San Marco en Giorgio Graesan. Met de haast “glossy” brochures voor mijn neus besef ik me, dat deze wandafwerking toch nieuw voor me is! Ik word automatisch nieuwsgierig naar de mogelijkheden.

 

Blog Italiaanse Stucco's: CozyWall of fame by Styling ID

Wall Art

Er zijn extreem veel applicatie- en kleurmogelijkheden. Daarom heeft Nils in zijn showroom diverse voorbeeld panelen hangen. Ieder paneel geeft een andere sfeer weer. Sommige panelen zijn zo bijzonder, dat ze niet zouden misstaan bij een Wall Art expositie. Deze creatieveling experimenteert graag met verschillende materialen, wat soms een verbluffend mooi resultaat geeft.

Als we langs zijn CozyWall of Fame lopen, benadrukt Nils dat iedere muur die hij bewerkt voor hem een kunststuk op zich is. Hij wil dat zijn klanten hetzelfde ervaren!

Blog Italiaanse Stucco's: Cozywalls-freedom Oxidized copper and iron, by Styling ID

Crocodile Dundee

Betonlook, brons, goud, roest, ruw of glad, mat of metallic, met of zonder glitters…; Er is veel, heel veel mogelijk! Eén vorm was voor mij toch weer echt nieuw: de crocodile look! Met behulp van sjablonen, die heel nauwkeurig geplaatst moeten worden, krijgt de muur een uiterlijk van een krokodillenhuid. Waanzinnig of chique? Het is zeker apart!

Voor iedere ruimte is er een passende oplossing. Zelfs in de badkamer!!

Blog Italiaanse Stucco's: Cozywalls crocodile stucco, by Styling ID

Enthousiast ga ik met 2 mooie industriële samples en diverse brochures op huis aan. Het liefst zou ik het zelf proberen, maar ik besef me dat je sommige dingen aan de vakman over moet laten.

Alle bronfoto’s zijn van: CozyWalls, werk gemaakt door Nils de Wilde