Knusse herfst!

Vandaag begint toch echt officieel de herfst. En ook al is het weer zacht voor de tijd van het jaar, ik heb er stiekem toch wel weer zin in. Ik houd van alle jaargetijden, dus ook van de herfst. Wanneer de eerste blaadjes vallen begin ik mijn interieur daarop aan te passen. Wie wil nou geen knusse herfst!

Blog knusse herfst! van Styling ID

Hoe geef je je huis een knusse herfstsfeer?

Het is helemaal niet de bedoeling om je huiskamer weer opnieuw te verbouwen. Tenzij je dat natuurlijk nodig vindt!! Met kleine aanpassingen kun je de sfeer in huis veranderen.

7 Tips om je daarbij te helpen:

1 De kleuren van dit najaar zijn allerlei tinten groen en blauw. Met de groene tinten haal je zeker warmte en het herfstgevoel in huis. Aangevuld met houten accessoires, tover je direct een andere sfeer in huis.

Blog knusse herfst! van Styling ID

2 Met kaarsen breng je natuurlijk direct sfeer in huis. Kies voor warme kleuren. Combineer meerdere kleuren met elkaar. Dan kun je de kaarsen die je van de zomer had, toch nog even opbranden.

Blog knusse herfst! van Styling ID

3 Wat direct warmte in je huis brengt is een vloerkleed. Je hebt heel veel verschillende vloerkleden, qua vorm, kleur en textuur. En ook in prijs! Het vloerkleed is één van de trends van najaar 2016. Het is belangrijk om de juiste kleur en textuur van het kleed uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor naturelle kleuren en grove structuren. Of een lekker hoogpolig tapijt, waar je voeten in wegzakken.

Blog knusse herfst! van Styling ID

4 En het blijft een favoriet: kussens.

Hoe hoger het knuffelgehalte..

Kies hiervoor meerdere tinten van dezelfde kleur (licht en donker) en bijvoorbeeld één met een leuke print. Ook hierin zijn verschillende texturen te vinden. Hoe hoger het knuffelgehalte van het kussen, des te knusser deze zal staan!

Blog knusse herfst! van Styling ID

5 Een plaid mag weer op de bank. Dit geeft niet alleen een decoratieve sfeer, maar ook warmte zonder dat we de verwarming meteen hoeven te stoken.

6 Één van de trends van nu zijn planten. Het liefst groene stoere planten. Zet ze in mooie potten, die passen in de sfeer van de kamer.

Blog knusse herfst! van Styling ID

7 Ik noemde het al eerder: houten accessoires! Denk aan fotolijsten, krukjes, tafeltjes, takken waar je iets aanhangt. Hout geeft direct sfeer.

Knus hoekje

Creëer met voorgenoemde spullen een leuk knus hoekje in je huis. Zodat je vanaf de bank kan genieten van je creatie, of in de hal bij binnenkomst. Deze tips hoef je natuurlijk niet allemaal uit te voeren, het zijn ideeën om sfeervol de herfst in te gaan!