MudMakers behind the scenes

Gisteren was het weer zo ver: het jaarlijkse evenement de MudMakers. Dit jaar namen wij deel aan dit evenement door twee cadeaucheques te sponsoren en de finishfoto’s te verzorgen. Dit schrijvende doet me beseffen hoe klein onze bijdrage was, ten op zichte van de gehele organisatie!

Vandaar een blog anders dan de andere!

De gedachte achter de MudMakers

Dit evenement wordt sinds 2014 georganiseerd, met als doel een uniek ouder-kind activiteit aan te bieden. Het staat in het teken van plezier, teambuilding en modder… HEEL VEEL MODDER! Ook dit jaar was er een parcours uitgezet van 5 km rond de Dobbeplas van gemeente Pijnacker-Nootdorp, met veel uitdagende hindernissen. Een persoonlijke uitdaging voor zowel volwassene als kind, waar niet te licht over gedacht moet worden!

het is ook nog eens koud

Vooral de moddersloten die getrotseerd worden, zijn voor iedereen lastig. Niet alleen zak je soms tot de knieën in de drek, raak je daardoor een schoen kwijt of ga je kopje onder, het is ook nog eens koud! En dan zal ik de geur maar achterwege laten.

Het is vertederend hoe ouders en coaches, kinderen en elkaar ondersteunen en aanmoedigen. De kids komen soms huilend van trots over de finish, nemen dan bibberend van de kou hun welverdiende T-shirt in ontvangst. En maken, voor ze zich kunnen laten afspoelen door de vrijwillig jeugdbrandweer, ook nog even tijd voor de finishfoto. Het zijn terecht: helden!

De organisatie

Om dit evenement mogelijk te maken heb je een aantal partijen nodig. Heel belangrijk zijn de sponsors. Zonder geld kan je niet zo’n perfecte dag neerzetten. De daadwerkelijke organisatie is in handen van de Lionsclub Nootdorp Pijnacker en Team4Talent. Deze partijen delen één moto: “wij dienen de jeugd”. Dit jaar was het de derde keer dat ze de handen ineensloegen. En vanuit betrouwbare bron weet ik, dat dit heel veel tijd in beslag neemt. Ik zou niet raar opkijken als ze vandaag al weer begonnen zijn met het organiseren van MudMakers 2017. In ieder geval wordt de dag van gister (m.i. naar volle tevredenheid) geëvalueerd.

Ode aan de mensen achter de schermen

En wie denkt dat zo’n evenement alleen tot stand komt aan de vergadertafel heeft het mis!! Aan de hand van een waterdicht draaiboek wordt het parcours in een week tijd tot in de puntjes uitgezet en uitgetest. De hulpdiensten worden ingeschakeld. De T-shirts worden bedrukt, opgevouwen en op maat gesorteerd. Talloze lunchpakketten worden rijk gevuld met lekkers. Alle vrijwilligers worden professioneel gebriefd.

Wat dit evenement voor mij persoonlijk mooi maakt is de saamhorigheid van alle vrijwilligers en medewerkers, die op de dag zelf om zeven uur door weer en wind, de laatste puntjes op de ‘i’ zetten. Vervolgens de hele dag de deelnemers op hun eigen wijze helpen, assisteren en aanmoedigen. Om aan het einde van de dag, met dezelfde positieve sfeer, weer alles netjes af te breken en op te ruimen.

“Chapeau!”

Het was wederom een eer, om aan deze dag een bijdrage te leveren! MudMakers bedankt voor de fantastische dag, volgend jaar zijn wij er weer bij!